Hanne Haugen selger både hodepynt og leker med julemotiver til dyr. Foto: Lisa Schaft

Juleglede for firbeinte

Salget av juleartikler til kjæledyr øker for hvert år.
Mandag, 21 november, 2016 - 14:30

I en dyrebutikk på St. Hanshaugen florerer det av juleartikler til de firbeinte. Ikke alle med kjæledyr er like opptatt av at dyrene skal få gaver, likevel øker salget av slike artikler hvert år. Omsetningen er vesentlig større i månedene før jul. Daglig leder Hanne Haugen i St. Hanshaugen hund og katt begynner å bestille varer allerede i påsken. 

- Skal folk ha en gave i siste liten kjøper de gjerne ferdigpakkede gaveposer, forteller hun.

Slike poser består gjerne av et utvalg godbiter og ulike leker, selvsagt pent pakket inn og pyntet med rød julesløyfe. Adventskalendere, nissedrakter og leker med julemotiv selger også godt.

- Tyggebein med juleskrift selger vi mange av, forteller Haugen.


Molly blir pyntet med både kjole og sløyfe når hun er ute på tur med matmor Oliane Hundvedbakke. Foto: Lisa Schaft

Hunder både gir og får

Oliane Hundvedbakke er en av dem som prioriterer hunden høyt i julestria. Seks år gamle Molly har både fått og gitt bort julegaver hele sitt liv. Det kan være både klær, godbiter og leker under treet. 

Er det godbiter innenfor pakkepapiret hender det hun tjuvstarter med å åpne gavene på egenhånd. I fjor fikk hun også en hjemmestrikket Mariusgenser av Olianes mor. Til gjengjeld gir Molly selv bort mange gaver.

- Vi har gitt bort hjemmelagde tepper til hundevennene hennes, sier Hundvedbakke.

Ikke bare eiere som kjøper

Andre er ikke like opptatt av gaver til dyrere sine, men likevel havner det gjerne noe ekstra under treet.

Den åtte måneder gamle dvergpuddelen Nansen skal feire sin første jul i år. Matmor Lynell Chvala har ikke tenkt å kjøpe gave, men tror hennes tolv år gamle datter gjerne vil pakke inn en ekstra leke til jul. Dermed blir det gave på Nansen også. Men klær skal den ikke få.

- Det er tross alt en hund, ikke et menneske, sier Cvala lattermildt.

Haugen kan bekrefte at det ofte er andre enn dyreeierne som kjøper julegaver. Mange kjøper til kjærestens kjæledegge, eller til noen de skal besøke i jula, som har firbeinte familemedlemmer.


Hundegodter kommer i ekstra mange varianter i høytiden. Foto: Lisa Schaft

 

Emneord: 
Tags: