Stemningen er til å ta og følge på. FOTO: Maria Andersen

En billig latter

Du har sikkert opplevd at du har mer lyst til å se stand-up enn det lommeboka di har. Vel, denne saken skal hjelpe deg med valget.
Tirsdag, 22 november, 2016 - 11:47

Stand-up kom til Norge på 90-tallet og har siden vokst til å bli en av de mer populære humorsjangerene. Ettersom flere og flere går for å se stand-up har også tilbudet blitt veldig bredt i hovedstaden. I dette virvaret av klubber, hvordan finner du den billigste stand-upen for studenter?

Latter på Latter

Det er vanskelig å komme utenom Oslos største og mest kjente humorscene, nemlig Latter. Det ligger sentralt ved Akerbrygge. (Billettpris: Varierende)

Positivt: Det positivte med Latter er uten tvil det brede tilbudet. Her får du sett store oppsetninger med de mest kjente komikerene i bransjen. Latter er kjent for å tilby kvalitet, og det er noe de legger sport i. I tilegg til store shows har de også et vanlig klubbkonsept på Tirsdager, Onsdager og.

Negativt: Det som trekker ned på den andre siden er prisene. Selv om de har studentrabatt så er dette bare for klubbkveld tirsdags Stand-up. En vanlig klubbkveld koster 145,- kr og skal du se et show skal det godt gjøres å finne et til under 300,- kr (Selv om det er mulig). I tillegg til at showene er dyrere en mye annet, koster også ølen 84,- kr.

Vurdering: Selv om Latter uten tvil har noe av det beste tilbudet, så er prisene litt for stive for studenter. Ja de har studentrabatt, men dette er på klubbkveld på tirsdager og noen utvalgte shows. Dette er ikke opptimalt for studenter, men har du noen lapper som brenner i lomma så er de godt brukt her.

Prøver på humor


FOTO: Maria Andersen

På Dattera til Hagen på Grønland får du sett Stand-up i regi av Reis deg komikerklubb hver onsdag. Da er det et show som heter “Prøverøret”, der både etablerte komikere og nye talenter kan komme å teste nytt materiale.

Positivt: Blandingen av etablerte og ukjente komikere er veldig god og skaper en dynamisk kveld. De kjente er kjente nok til at det er stas og de ukjente er også en god avveksling. Her kan det gå alle veier noe som gjør at publikum sitter ekstra langt framme på stolen. Du kan merke spenningen i rommet, når en av komikerene går opp. Nervene er rett og slett til å ta og føle på.

Negativt: Det at komikerene tester nye tekster er også noe av det som trekker det litt ned. Hvis du kommer for å se en kjent komiker, er det ikke garantert at hen leverer gull. Da kan de 100 kronene virke litt mye, men samtidig er du garantert noe av kvalitet. Prisen på øl er også helt vanlig i Oslo og ligger på 83,-

Vurdering: Prøverøret er ikke veldig billig eller veldig dyrt. Prisen er grei for det du får. Alle leverer ikke gull, men det kan i seg selv også være gøy. Dette er et bra sted for deg som ikke har så mye penger du ønsker å bruke. 100,- for ca. 90 minutter live-underholdning er ganske bra. Prisen på øl er ikke også helt standar (83,-)

Stand-up på Kampen

Annehver fredag på kampen i oslo får du sett Stand-up på pubben  Lille kampen. Her er det ikke plass til så alt for mange (Billettpris: 100,-)

Positivt: På Lille Kampen er det også en god blanding av kjente og ukjente komikere. Den ene kvelden kan være full av ukjente komikere, mens på neste kveld kan en stor komiker ha prøveshow.

Negativt: Det at det er annehver fredag er noe som trekker litt ned. Siden det er få plasser krever det litt planlegging, det er ikke bare å stikke ned 10 minutter før det starter. Da er det mest sannsynlig fullt.

Vurdering: Lille Kampen er et koselig og intimt sted. Selv om det ikke er byens billigste stand-up show så er det heller ikke det dyreste. Det er en grei pris for det du får se. Øl prisen er også helt grei. Som i sum gjør at dette er helt greit prismessig.

Til en slikk og ingenting


Ved siden av Slottsparken finner vi Henriken FOTO: Markus Vangen

Henriken Bar & Scene er et sted kanskje ikke alle har hørt om. Det ligger sentralt ved siden av slottparken. (Billettpris: gratis,-)

Positivt: Det mest positive med henriken er prisen på selve showet. Her får du faktisk hver tirsdag sett gratis stand-up noe som burde gavne alle studenter. Scenen er liten og intim som gjør opplevelsen

god. Du får garantert sett en komiker du aldri har sett før.

Negativt: Det som kan trekke Henriken litt ned er kvaliteten. Her kan alle prøve seg, og det er sjelden du får se de største navnene her. Noen vil si dette er for spesielt interesserte. Prisen på øl er også helt grei fra 76 kr og oppover.

Vurdering: Henriken er et intimt og fin stand-up scene. Selv om du ikke får sett de største navnene og øl prisene ikke er de billigste. Så trekker det veldig opp at det er gratis.

Nok av muligheter

Som du ser er dette bare 4 av mange mulige scener. Du må jo selv vurdere hva som er det viktigste for deg. Om det er de største navnene eller de største summene, og forhåpentligvis gjorde denne artikkelen det litt klarere.

 

Emneord: