Kalkunen spiller hovedrollen på den amerikanske middagen. Foto: chriscrowder_4/Flickr

Amerikansk middag i Oslo

Kalkundagen har kommet til Norge.
Torsdag, 24 november, 2016 - 11:31

Mange har fått med seg Black Friday-salgene i butikkene nå førstkommende fredag. Mindre kjent i Norge er dagen som er selve opphavet til Black Friday, nemlig Thanksgiving. Thanksgiving er også kjent som høsttakkefest på norsk. Høytiden dreier seg i stor grad om mat, og interessen er nå økende. 

Nå kan man dermed få smake det tradisjonelle amerikanske festmåltidet uten å måtte lage det selv. Mange restauranter i Oslo har slengt seg på trenden og skal servere Thanksgiving-middag, melder Aftenposten.

Kalkun, søtpoteter, tranebær og gresskarpai er tradisjonelle thanksgiving retter som hører med til denne dagen. 

Emneord: