Her holdt Spicer sin første pressekonferanse. Foto: Flickr/dannymac15_1999

Trumps pressesekretær tatt i blank løgn

Etter bare én dag på jobben fikk Sean Spicer knallhard medfart.
Mandag, 23 januar, 2017 - 09:49

Lørdag holdt pressesekretæren til Det hvite hus, Sean Spicer sin første pressekonferanse. Der anklaget han blant annet pressen for å ha rapport feil om antallet fremmøtte da president Donald Trump ble tatt i ed. Spicer kom med flere påstander som fort viste seg å være løgn, skriver Aftenposten. Ifølge Politico løy han fem ganger på bare fem minutter. 

Blant annet oppga han feil informasjon om hvor mange som brukte kollektivtrafikk, bruk av et spesielt gulvdekke, antall oppmøtte og seere over hele verden.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Tidligere Hillary Clinton-pressesekretær Brian Fallon sa at Spicer burde si opp ifølge CNN.

Reaksjonene blant amerikansk presse har vært svært sterke. Blant annet skrev Washington Post en sak om en annen gang Spicer løy.

En av Trumps mest fremtredende rådgivere, Kellyanne Conway, svarte med at Spicers utsagn var «alternative fakta», skriver NBC. Også dette utsagnet har blitt møtt med sterk kritikk blant pressen.  

Tematikken i de to siste sesongene av SKAM har skapt stort engasjement, også internasjonalt. Vilde Schanke Sundet, post-doc i film- og fjernsynsvitenskap, mener serien er en øyeåpner for mange.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:21
Etter mange år med spiseforstyrrelser har Ingeborg Senneset nå skrevet boken "Anorektisk" i samarbeid med Cappelen Damm. – Den gjør det lettere å begripe noe som tilsynelatende er ufattelig, sier redaktør Anders Heger.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:26
Endrede rutiner hos SiO Helses psykologtjeneste gir kortere ventelister.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 15:48
SINTEF og NextSignal står bak appen som "ser" for de blinde.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:35
Ny undersøkelse viser at ni prosent av studentene ved høyere utdanning sier at de er blitt mobbet på universitetet eller høgskolen.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 11:23
Russetiden innebærer et høyt alkoholkonsum for mange. Likevel er det noen som velger å gå mot strømmen og avstår fra alkohol - Journalen har snakket med en av dem.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 14:39