Einar Salvesen har jobbet på Freia i tretti år. I løpet av sin tid på fabrikken har han merket store endringer i måten han jobber på. Foto: Arne Vatn
Radioreportasje

Én av tre arbeidsplasser kan forsvinne

Statistisk sentralbyrå melder at en av tre arbeidsplasser kan forsvinne i løpet av de neste tjue årene. Går vi mot en fremtid hvor store deler av befolkningen står uten jobb?
Tirsdag, 28 mars, 2017 - 12:45

Yrker som sjåfør, urmaker og telefonselger står i fare for å forsvinne, grunnet økt digitalisering og automatisering. Arbeidsoppgaver som tidligere ble utført av mennesker, vil i større grad bli tatt hånd om av maskiner og roboter. Er det grunn til å være bekymret for utviklingen, eller klarer vi å omstille oss til den nye virkeligheten? 

Tematikken i de to siste sesongene av SKAM har skapt stort engasjement, også internasjonalt. Vilde Schanke Sundet, post-doc i film- og fjernsynsvitenskap, mener serien er en øyeåpner for mange.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:21
Etter mange år med spiseforstyrrelser har Ingeborg Senneset nå skrevet boken "Anorektisk" i samarbeid med Cappelen Damm. – Den gjør det lettere å begripe noe som tilsynelatende er ufattelig, sier redaktør Anders Heger.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:26
Endrede rutiner hos SiO Helses psykologtjeneste gir kortere ventelister.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 15:48
SINTEF og NextSignal står bak appen som "ser" for de blinde.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:35
Ny undersøkelse viser at ni prosent av studentene ved høyere utdanning sier at de er blitt mobbet på universitetet eller høgskolen.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 11:23
Russetiden innebærer et høyt alkoholkonsum for mange. Likevel er det noen som velger å gå mot strømmen og avstår fra alkohol - Journalen har snakket med en av dem.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 14:39