Kokk (23): – Jeg forlater et synkende skip

På flere restauranter i Oslo jobber kokkene langt utover lovlig antall timer, og de får heller ikke overtidsbetalt. Slik har det vært lenge, men hvorfor blir det aldri bedre?
Torsdag, 30 mars, 2017 - 17:10

– Jeg elsker yrket, men jeg orker ikke mer.

Det sier Gjermund Nygjelten til Journalen. Han har jobbet som kokk i Oslo i flere år, men de dårlige arbeidsforholdene gjør at han nå velger å forlate bransjen - bare 23 år gammel.

Problemer i bransjen

I en spørreundersøkelse Journalen har utført blant kokker i Oslo svarer over halvparten at de aldri, eller nesten aldri, får overtidsbetalt. 

Avisartikler helt tilbake til 80-tallet viser at det har vært dårlige arbeidsforhold i restaurantbransjen lenge, men at ingen gjør noe med det.

Men hva er grunnen til at forholdene aldri blir bedre?

SE VIDEO ØVERST I SAKEN

Emneord: 
For niende gang har journaliststudentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) undersøkt pressefrihetens kår rundt i verden.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:19
Abdul Merzai (55) får daglig trusler for sitt journalistiske arbeid. Nå ser journalistens fremtid mørkere ut enn noen gang tidligere.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:15
Halvparten av befolkningen i Etiopia er analfabeter og kun en av ti har internett.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:14
Colombianske journalister blir møtt med trusler. Landet ligger på 129. plass i verden når det gjelder pressefrihet.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:13
Mohammad Abdelmaguid ble svartelistet og nektet inngang til Egypt. Likevel sluttet han aldri å kjempe for et bedre Egypt.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:12
Reportere uten grenser plasserer Norge på førsteplass, når det kommer til pressefrihet. Polen havner på 54. plass. Journalist Henryk Malinowski er svært uenig i rangeringen.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:11