Kokk (23): – Jeg forlater et synkende skip

På flere restauranter i Oslo jobber kokkene langt utover lovlig antall timer, og de får heller ikke overtidsbetalt. Slik har det vært lenge, men hvorfor blir det aldri bedre?
Torsdag, 30 mars, 2017 - 17:10

– Jeg elsker yrket, men jeg orker ikke mer.

Det sier Gjermund Nygjelten til Journalen. Han har jobbet som kokk i Oslo i flere år, men de dårlige arbeidsforholdene gjør at han nå velger å forlate bransjen - bare 23 år gammel.

Problemer i bransjen

I en spørreundersøkelse Journalen har utført blant kokker i Oslo svarer over halvparten at de aldri, eller nesten aldri, får overtidsbetalt. 

Avisartikler helt tilbake til 80-tallet viser at det har vært dårlige arbeidsforhold i restaurantbransjen lenge, men at ingen gjør noe med det.

Men hva er grunnen til at forholdene aldri blir bedre?

SE VIDEO ØVERST I SAKEN

Emneord: 
Etter mange år med spiseforstyrrelser har Ingeborg Senneset nå skrevet boken "Anorektisk" i samarbeid med Cappelen Damm. – Det ville vært uansvarlig å si at denne boken ikke kan være farlig, sier hun.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:26
Tematikken i de to siste sesongene har skapt stort engasjement, også internasjonalt. Filmforsker Vilde Schanke Sundet mener serien er en øyeåpner for mange.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:21
Endrede rutiner hos SiO Helses psykologtjeneste gir kortere ventelister.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 15:48
I påsken ble terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus lagt ned. Nå står over 700 revmatikere uten denne typen terapitilbud.
Torsdag, 27 april, 2017 - 11:26
SINTEF og NextSignal står bak appen som "ser" for de blinde.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:35
Ny undersøkelse viser at ni prosent av studentene ved høyere utdanning sier at de er blitt mobbet på universitetet eller høgskolen.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 11:23