Enslige kvinner i Norge har ikke lov til å få assistert befruktning. Illustrasjonsfoto. FOTO: Servier Medical Art/Flickr

Dette mener partiene om assistert befruktning for enslige

56 prosent av nordmenn vil ikke at Staten skal åpne for assistert befruktning for enslige kvinner. Men hva mener partiene?
Onsdag, 19 april, 2017 - 14:12

I en ny undersøkelse fra avisen Vårt Land, svarte 57 prosent av nordmenn at de ikke ville at staten skulle hjelpe enslige kvinner med assistert befruktning.

Per i dag har ikke enslige kvinner rett til assistert befruktning i Norge. I Danmark er dette derimot annerledes, noe som har ført til at enslige norske kvinner reiser dit for befruktning. For et år siden bestemte Sverige at de skulle innføre assistert befrukting for enslige kvinner.

Til tross for at folk kanskje ikke er positive til finansiell støtte for enslige kvinner som vil prøve kunstig befruktning, er diskusjonen oppe hos de fleste politiske partiene. Her er en oversikt:

 

Skal stemme over det på landsmøtet.

 

 

 

Har ikke konkludert i saken.

 

Skeptiske, men mulig debatt på landsmøte.

 

Kun par skal kunne benytte seg av assistert befruktning.

 

Åpne for assistert befrukning for enslige.

 

Kun par som skal få tilbud.

Ja til å tilby single kvinner assistert befruktning.

Kilder: Ap, H, Frp, Sp, V, Krf, SV

For niende gang har journaliststudentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) undersøkt pressefrihetens kår rundt i verden.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:19
Abdul Merzai (55) får daglig trusler for sitt journalistiske arbeid. Nå ser journalistens fremtid mørkere ut enn noen gang tidligere.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:15
Halvparten av befolkningen i Etiopia er analfabeter og kun en av ti har internett.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:14
Colombianske journalister blir møtt med trusler. Landet ligger på 129. plass i verden når det gjelder pressefrihet.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:13
Mohammad Abdelmaguid ble svartelistet og nektet inngang til Egypt. Likevel sluttet han aldri å kjempe for et bedre Egypt.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:12
Reportere uten grenser plasserer Norge på førsteplass, når det kommer til pressefrihet. Polen havner på 54. plass. Journalist Henryk Malinowski er svært uenig i rangeringen.
Torsdag, 18 mai, 2017 - 09:11