Enslige kvinner i Norge har ikke lov til å få assistert befruktning. Illustrasjonsfoto. FOTO: Servier Medical Art/Flickr

Dette mener partiene om assistert befruktning for enslige

56 prosent av nordmenn vil ikke at Staten skal åpne for assistert befruktning for enslige kvinner. Men hva mener partiene?
Onsdag, 19 april, 2017 - 14:12

I en ny undersøkelse fra avisen Vårt Land, svarte 57 prosent av nordmenn at de ikke ville at staten skulle hjelpe enslige kvinner med assistert befruktning.

Per i dag har ikke enslige kvinner rett til assistert befruktning i Norge. I Danmark er dette derimot annerledes, noe som har ført til at enslige norske kvinner reiser dit for befruktning. For et år siden bestemte Sverige at de skulle innføre assistert befrukting for enslige kvinner.

Til tross for at folk kanskje ikke er positive til finansiell støtte for enslige kvinner som vil prøve kunstig befruktning, er diskusjonen oppe hos de fleste politiske partiene. Her er en oversikt:

 

Skal stemme over det på landsmøtet.

 

 

 

Har ikke konkludert i saken.

 

Skeptiske, men mulig debatt på landsmøte.

 

Kun par skal kunne benytte seg av assistert befruktning.

 

Åpne for assistert befrukning for enslige.

 

Kun par som skal få tilbud.

Ja til å tilby single kvinner assistert befruktning.

Kilder: Ap, H, Frp, Sp, V, Krf, SV

Etter mange år med spiseforstyrrelser har Ingeborg Senneset nå skrevet boken "Anorektisk" i samarbeid med Cappelen Damm. – Det ville vært uansvarlig å si at denne boken ikke kan være farlig, sier hun.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:26
Tematikken i de to siste sesongene har skapt stort engasjement, også internasjonalt. Filmforsker Vilde Schanke Sundet mener serien er en øyeåpner for mange.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:21
Endrede rutiner hos SiO Helses psykologtjeneste gir kortere ventelister.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 15:48
I påsken ble terapibassenget på Diakonhjemmet sykehus lagt ned. Nå står over 700 revmatikere uten denne typen terapitilbud.
Torsdag, 27 april, 2017 - 11:26
SINTEF og NextSignal står bak appen som "ser" for de blinde.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:35
Ny undersøkelse viser at ni prosent av studentene ved høyere utdanning sier at de er blitt mobbet på universitetet eller høgskolen.
Tirsdag, 25 april, 2017 - 11:23