AP gjorde et elendig valg, men Jørgen Foss er like blid. Foto: Tuva Åserud

-Vi gir oss ikke

Jørgen Foss om valgets nederlag og partiets framtid.
Onsdag, 13 september, 2017 - 11:25

Håpet er det siste som forlater en

Festen går mot en ende, og Folkets Hus tømmes for mennesker. Det sitter bare en strødd gjeng igjen på visse bord, og blant dem finner vi Jørgen Foss, som er leder for Arbeiderpartiet Sagene, i Oslo, med et uventet smil.

-Jeg er en evig optimist og jeg gir meg aldri. Og selv om det ser litt blått ut akkurat nå, så tenker jeg som så, at dette skal vi klare. Valget er allerede avgjort, men han tar det med et smil. 

Godt Oslo-valg

Han er fra Sagene og snakker varmt om sin Arbeiderparti-Bastion der. AP gjorde et godt Oslo-valg og han mener byen er beviset på hva de kan få til når man setter solidaritet fremfor f.eks. eiendomsskatt. I følge valgresultatet, på NRK, i Oslo vant Arbeiderpartiet med 28,4 % oppslutning, mot Høyres 26,4 %.

Et tydeligere Arbeiderparti

Men må landsbasis tror han at partiet må vise sitt sanne jeg; et sosialdemokratisk flertall. Han referer blant annet til England som et forbilde, hvor de har et tydeligere arbeiderparti, og lurer på om det kanskje var her det sviktet litt i valgkampen. Og han tror ikke at flørting med Venstre og Krf er veien å gå.

AP kjemper videre

-Vi må aldri gi oss, understreker han. -Vi må kjempe for et varmere samfunn, som har plass til alle, uavhengig av hvem de er. Og det lover jeg i hvert fall at jeg skal være med å bidra til i årene som kommer.

 

 

Emneord: