DOMMERNE: Til venstre, Jørn Lie fra Gamle Raadhus Restaurant, Iselin Bogstrand fra Norges sjømatråd, Øyvind Hjelle fra Palace Grill og Wenche Andersen TV 2-kokk.

Brødrene Andreassen er verdensmestre i lutefisk

Torsdag ble tidenes første VM i lutefisk arrangert i Mathallen i Oslo. Deltakerne var ti lutefiskprodusenter fra Norge og Sverige.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 15:27

Dommerne blindsmakte på produktene og førte poeng underveis. TV 2-kokk Wenche Andersen mente både lukt, smak og konsistens påvirket bedømmingen. Etter at dommerne hadde gått sammen for å diskutere resultatet, ble valget av den beste fisken enstemmig. Brødrene Andreassen AS fra Værøy i Lofoten ble tidenes første vinner av VM i lutefisk.


Jørn Hoel er artist, matentusiast og lutefisk-elsker, i tillegg til å være konferansier under konkurransen. Foto: Sonja Haaland

Viking Seafood AS fra Averøy i Møre og Romsdal, ble årets sølvvinner. Bronsen gikk til Ivan Lorentzen Fiskeforretning AS fra Kvaløya i Tromsø kommune. Lutefisken til de ulike produsentene ble tilberedt av Vulkanfisk og Kulinarisk Akedemi. Fisken ble tilberedt likt; de ble saltet, skyldt i vann og lagt i langpanne dekket med folie. Den ble deretter bakt i ovnen i rundt 30 minutter. 


Fisken ble skåret opp i porsjonsbiter før de ble tilberedt og servert til dommerne. Foto: Sonja Haaland