Peter Bjerregaard viser gjenstander som prosjektforskerne har gitt til installasjonen for å fortelle om sine tanker rundt død, materialitet og tid.

"Letting go/å gi slipp"

Med installasjonen "Letting go/å gi slipp" ønsker Kulturhistorisk museum å vise vårt forhold til død, materialitet og tid.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 12:42

Kulturhistorisk museum i Oslo har i disse dager en utstilling, «Letting go/å gi slipp», som handler om død og tid. Utstillingen består av en installasjon som er satt sammen av gjenstander som er gitt til Fretex. Den sier noe om vårt forhold til tid gjennom måten vi mennesker knytter oss til materielle gjenstander som vil være der etter vi er døde.

Utstillingen er et resultat av forskningsprosjektet «Død, materialitet og tidens opprinnelse» hvor medieforskere, antropologer, kuratorer og designere har studert hvordan mennesker håndterer tid og død gjennom ting.

Hør Peter Bjerregaard ved Kulturhistorisk museum og besøkende ved museet kommentere installasjonen i lydklippet under.

 

Emneord: