Star Wars-fansen: (Fra venstre) Kristoffer Erfelt Skjæret, Signe Thomsen, og Eirun Loennecken trosser den kalde natta for å være de første som får billetter til den nye Star Wars-filmen. Foto: André Børke

Nattelang kø for Star Wars-billetter

På tirsdag slapp billettsalget til den nye filmen Star Wars Episode 8: The Last Jedi. I anledning billettslippet velger flere å trosse kulden for å være de første til å skaffe billetter.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 12:10

Klokken er 07:00 på morgenen, og om to timer åpner dørene til Colosseum kino. Utenfor lokalene har mange fans satt opp klappstoler og soveposer som de har pakket seg inn i.

- Ull, ull, og mere ull, er noen av tipsene flere av de gir for å holde seg varme gjennom natten.

Barndomsminner

Flere av entusiastene har tilbragt hele natten utenfor kinoen i vente på at dørene skal åpne, og de kan få billettene sine. Alle elsker de Star Wars.

- Det er bare et helt fantastisk univers! sier Eirun Loennecken, og understreker hvordan det å blande det gamle med det nye bringer tilbake barndommen hennes.

Årlig begivenhet

For to år siden kom den første i en serie av kommende Star Wars filmer ut på kino, som resultat av at Disney kjøpte rettighetene til serien i 2012. Siden denne premieren har det blitt sluppet en film i året. Det at fansen stiller seg i kø utenfor kinoene har dermed blitt en årlig begivenhet.

- For to år siden tror jeg vi var litt over 30 mennesker som sov i køen rundt dette tidspunktet, sier Kristoffer Erfelt Skjæret. I år var det i underkant av 20 mennesker ved samme tidspunkt. Skjæret sier han ble lettet da han kom, og så at mengden mennesker ikke var like stor dette året.

Filmen har premiere på norsk kino 13. desember.