Aleksander Vartdal er fornøyd med seier i Young Global Chef Challenge i Europa. Han er nå kvalifisert til verdensmesterskapet i Malaysia. FOTO: Ingrid Schou

Norge vant kokkemesterskap

Aleksander Vartdal er første nordmann til å vinne Young Global Chef Challenge. Nå skal han videre til verdensmesterskapet i Malaysia.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 10:33

Om Young Global Chef Challenge:

Startet i 2002.

Mesterskap for unge kokker. 

Anerkjent som en viktig pekepinn på kokkenivåene i forskjellige land. 

13 deltagende land i årets konkurranse.

Kilde: www.worldchefs.org

Aleksander Vartdal (23) representerte Norge i årets kokkekonkurranse i Praha den 6. oktober. Konkurransen gikk ut på å lage et treretters måltid til seks personer på 3,5 timer. Gullet ble kapret sammen med assistent Runa Kvendseth.

Til daglig jobber Vartdal på restaurant Happolati i Oslo. Han er også med på kokkelandslaget for juniorer. I sommer venter verdensmesterskapet i Malaysia. 

En introduksjon til større konkurranser

Vartdal er overrasket, men forteller at alt gikk etter planen. Han mener at konkurransen er en døråpner, og sier at en seier kan innebære nye jobbtilbud.

– En deltakelse i Young Global Chef er en fin introduksjon. Senere ønsker jeg å ta fatt på større konkurranser som Bocus D’Ore, sier han.


Utfordringen var å lage en treretters til seks personer på 3,5 timer. FOTO: Jørn Lie

Fleksibel arbeidstid

Rune Bjørneng er kjøkkensjef på Happolati. Han er stolt over at en kollega har vunnet prisen, og legger til at det er den største kokkekonkurransen i Vartdals aldersgruppe.

Bjørneng prøver å være fleksibel når det kommer til Vartdals arbeidstider.

– Det er mye trening som ligger bak en prestasjon som denne, og vi ønsker å støtte oppunder talentene.


Rune Bjørneng er stolt over Vartdals innsats. FOTO: Ingrid Schou

Norske kokker gode på smak 

Jørn Lie er ansvarlig for kokkelandslaget, og var dommer under Young Chef Challenge.

– Norge har en tendens til å hevde seg i konkurranser som denne, så dette er en hyggelig fortsettelse.

Lie forteller at norske kokker gjør det spesielt godt på smak, og at det kan være en stor fordel.

– Man sanker mye poeng her, ettersom halvparten av poengsummen avgjøres på bakgrunn av det.