Raymond Johanssen ønsker de internajsonale studentene velkommen. FOTO: Roar Blåsmo-Falnes

Oslo vil lære av internasjonale studenter

Oslo byråd inviterte torsdag kveld internasjonale studenter til å fortelle om sine erfaringer i hovedstaden.
Fredag, 13 oktober, 2017 - 15:17

 

250 internasjonale studenter med over 50 nasjonaliteter var torsdag kveld invitert til workshopen «Why Oslo» på rådhuset i Oslo. Gjennom workshopen skulle studentene komme med konkrete forslag til hvordan Oslo kan bli en bedre by for utenlandske studenter. 

Varm mottagelse

Byrådsleder Raymond Johanssen ønsket alle inviterte velkommen i rådhusets bankettsalen med velkomstsdrink og fingermat. Både Johanssen og ordfører Marianne Borgen holdt velkomsttaler hvor de snakket varmt om Oslo som studentby.

    – Oslo har over 5000 konserter hvert år. Det er mer enn København og Stockholm til sammen, sier Johanssen til applaus fra studentene.

Workshop

Flere av studentene har et ønske om å kunne jobbe og bo i Norge etter studiene. Noen av de viktigste temaene som ble diskutert var derfor bedre integrering i lokalsamfunnet og flere og billigere muligheter til å lære seg norsk.

Indigo Trigg-Hauger fra USA mener at Oslo hadde vært en bedre by for internasjonale studenter hvis det hadde blitt gjort en større innsats for å holde på studentene etter de er ferdige med å studere.

    – Jeg skulle ønske at studiestedene var flinkere til å hjelpe oss med å finne jobber etter studiene, sier hun.

Workshopen ble avsluttet med at studentene stemte over de beste forslagene. Disse tar byrådet ta med seg videre i arbeidet med å gjøre Oslo til en bedre by for internasjonale studenter.