Det fortsetter å storme rundt Westerdals. Foto: Tobias Willumstad Myrland

Vitemålstrøbbel for Westerdalselever

Fusjoneringen av Westerdals Oslo ACT og Høyskolen Kristiania utsettes til høsten 2018 for å sikre Westerdals-vitnemål for avgangsstudentene, men studentene i andre klasse som var uvitende om fusjoneringen ved skolestart får ikke vitnemål fra Westerdals.
Torsdag, 19 oktober, 2017 - 11:54

Onsdag 11. Oktober skrev Universitas at den planlagte sammenslåingen av Høyskolen Kristiania og Westerdals Oslo ACT utsettes til høsten 2018 for å sikre avgangsstudentene ved Westerdals vitnemål uten innblanding fra Høyskolen Kristiania.

Oda Sætre Bjørnson og Stian Taknes Eriksen studere begge ved Westerdals Oslo Act. De sier de ennå ikke har hørt noe fra ledelsen angående saken.


Studentene Oda Sætre Bjørnson og Stian Taknes Eriksen mener det er feil at de ikke får samme vitnemål som avgangsstudentene. Tobias Willumstad Myrland

 — Vi har ikke hørt noe fra ledelsen angående vitnemålet vårt, men nå har vi vært litt lite på skolen de siste ukene fordi hele 2. Klasse er ute i praksis, sier Stian Taknes Eriksen som studerer ved Tekst -og skribentlinjen ved Westerdals Oslo ACT.

Han forteller videre at når Westerdals ble saksøkt av tidligere studenter i fjor fikk elevene ved Westerdals mye informasjon om saken. Ledelsen ved skolen sendte informasjon og oppdateringer på mail til alle studentene, det ble også opprettet en nettside hvor elevene kunne lese informasjon om saken. Stian Eriksen forteller at det samme skjedde når Westerdals ble kjøpt opp av Høgskolen Kristiania. Når spørsmålet om vitnemål kom opp kunne ikke ledelsen uttale seg om det.

— De sa de skulle prøve så godt de kunne på å holde vitnemålene som de var, men nå som det tydeligvis har blitt gjort en beslutning, har vi ikke hørt noe fra ledelsen, sier Stian.

«Jeg ringte forbrukerrådet med en gang»

Oda Bjørnson sier hun først fikk vite om saken 11. Oktober gjennom en artikkel publisert i Universitas.

— Jeg ringte forbrukerrådet med en gang, sier oda som studere Art Direction ved Westerdals Oslo ACT.

Hun sier videre at de ikke visste om salget av skolen når de skrev under på kontrakten ved oppstart i første semester. Stian legger til at fusjoneringen av de to skolene ble offentliggjort etter at de startet på skolen. Og at elevene ble forsikret om at det ikke kom til å ha noen påvirkning på deres skolegang.

— Kanskje semestrene og pensum blir det samme som tidligere, men det blir jo et annet klistremerke på studiet, forteller Stian.

Oda sier videre at hun har lurt litt på hvilke rettigheter de har som kunder. De har jo kjøpt et produkt og visste ingenting om fusjoneringen på forhånd.

«Hvilke rettigheter har vi til å få det vi har betalt for?».

En prinsippsak

«Det her er rett og slett en prinsippsak», sier Stian. Han forteller at han tidligere har fullført et studie innen reklame og markedskommunikasjon ved Høgskolen Kristiania. Stian sier at han var veldig fornøyd med skolen, men at nå går på Westerdals og syns det er urettferdig at avgangsstudentene får vitnemålet sitt fra Westerdals når andreklasse hadde akkurat den samme informasjonen når de startet sin utdanning ved skolen. både Stian og Oda er enige i at de ikke tror det kommer til å ha en stor betydning i en jobbsammenheng, men at det er en prinsippsak.

— Kjøper du en skoeske med en Adidas logo, er det veldig rart om det ligger et par Nike sko i esken, sier Stian.

Strenge krav til utforming av vitnemål

Markeds –og kommunikasjonsdirektør ved Høyskolen Kristiania Stein Oddvar Evensen sier i et intervju med Universitas at det er strenge krav til hvordan vitnemålet skal se ut. Evensen sier også at de ser på mulighetene for hvordan Westerdals kan fremkomme på vitnemålet.  

Journalen har ikke klart å få en kommentar fra hverken Høyskolen Kristiania eller Westerdals  angående saken.