Fra venstre: Journaliststudentene ved HiOA Hedda Federici, Ingrid Schou og André Børke har råd til julestemning på boks. Tekst og foto: Ola Vatn
Test av juleøl:

Best av de billigste

Studentøkonomi tillater ikke å fråtse blant ølsortiment på øverste hylle. Vi har derfor funnet den beste av de billigste juleølene.
Torsdag, 30 november, 2017 - 10:06


De billigste: Ringnes, Aass, Det Gode Norske, Hansa, og Tuborg er blant de billigste som lanserer juleøl.

Maks 35 kroner for en halvliter

Blant andre nettavisers test av juleøl kåres gjerne en av de dyre ut som vinneren. Vi satt grensen på maks 35 kroner for en halv liter juleøl, og valgte de fem billigste du finner på matbutikken. 

Panelet besto av tre ølglade journaliststudenter ved HiOA. Som blindtest fikk de ikke vite hvilken øl de smakte på, og eventuell patriotisme ble lagt til side. De vurderte ølen ut i fra smak og evne til å gi julestemning. Nedenfor ser du testens vinnere fra første til femteplass. Hør panelets begrunnelser i radiosaken. 


1. plass: Det Gode Norske havnet på en solid førsteplass. 
Til kroner 28.


2. plass: Aass Juleøl kommer som en god nummer to. Til kroner 35.


3. plass: Ringnes Juleøl havner midt på treet i årets test.
Til kroner 33.


4. plass: Hansa Juleøl havner i nedre sjikt.
Til kroner 35. 


5. plass: Tuborg Juleøl havner på tydelig sisteplass.
Til kroner 33.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skinnet bedrar

Panelet fikk til slutt se hvilke øl de hadde testet. Ut ifra design var det Tuborg Juleøl som appelerte mest. Likevel havnet denne som testens taper. Det ølet som fristet minst hadde ingen verken sett eller smakt på tidligere. Overraskelsen ble derfor stor når Det Gode Norske Juleøl ble avslørt som testens vinner. Billigst var det også.

Emneord: 
Tags: