Falk Horten herrene jubler for seieren på hjemmebane. FOTO: Marina Morozova
Eliteserien håndball

Samlet inn 6250 kroner til Blå sløyfe

I håndballoppgjøret mellom Falk Horten og FyllingenBergen handlet det ikke bare om å vinne, men også om å skape bevissthet rundt prostatakreft.
Fredag, 24 november, 2017 - 10:27

– Vi i Falk har ingen å miste, og vi vil derfor gjøre så godt vi kan og samle inn penger til forskning på prostatakreft, sier markedssjef Heidi K. Grøstad.

Falk Horten bestemte derfor å presentere hjemmekampen sin mot FyllingenBergen som en “Blå Sløyfe-kamp”. Dette initiativet tok klubben for å spre informasjon om prostatakreft og vise solidaritet med de som er rammet og deres pårørende.


Falk-trener: Jonny Jensen i full konsentrasjon på kampen. FOTO: Marina Morozova

Viktig budskap

Hvert år får fler enn 5000 norske menn prostatakreft – og hver dag mister vi tre, skrev Falk Horten på sin Facebook-side i forkant av kampen.

50 kroner av billetten gikk uavkortet til Blå sløyfe-aksjonen og deres forskning på prostatakreft. Totalt samlet de inn 6250 koner til aksjonen. I tillegg var Ragn Sells kampsponsor denne dagen, og de ga bort en container til en av de som hadde kjøpt billett.

Pengene fra Blå sløyfe-aksjonen går til prostatakreftforskning og opplysningsarbeid. En slik forskning på prostatakreft er viktig for å få bedre forståelse av hva som forårsaker prostatakreft, få mer kunnskap om senskader, bedre behandling og mer presis diagnostikk. 

Falk-treneren Jonny Jensen mener det er viktig at laget stiller opp og tar ansvar som klubb.

– Det er slik vi har lyst til å fremstå, at vi bryr oss om andre. Det kan fort hende at det er en av oss som blir rammet, og da er det viktig at vi stiller opp og fronter dette, forteller han.


Takling: Fyllingen spilte tøft i forsvar og felte Falkspilleren Fredrik Haaland. FOTO: Marina Morozova

Falk Horten vant kampen

Hjemmelaget seiret 31-28 over Bergens-laget Fyllingen i Holtanhallen onsdag kveld.

– Det er selvfølgelig en viktig seier. Vi trenger poeng og vi tar dem til tross for at Fyllingen er et godt lag, sier Falk trener Jonny Jensen.

Han er fornøyd med at laget gjør slik de har blitt enige om på forhånd. Samtidig trekker Jensen frem at det er positivt at laget nå kun er svake i korte perioder.

– Dette gjør at vi ikke havner for langt bakpå, legger han til.

Treneren er glad for at flere av spillerne på laget melder seg på skåringer og synes at det viser at Falk Horten er et lag som vil ha fremgang til tross for motgang.

– Det har kostet mye krefter både fra meg og fra spillerne. Det er også godt at klubben har stilt opp og det gjør at vi klarer å snu en dårlig periode, forteller Jensen.


Banens beste: Målvakten Zivojin Illic (nummer 12) og utespilleren Stefan Illic (nummer 10) ble avgjørende i en kamp som endte i seier. FOTO: Marina Morozova

To Illic-er ble banens beste

Uvanlig nok ble to spillere nominert til banens beste på kampen. Med en redningsprosent på rundt 55 ble målvakten Zivojin Illic kåret til banenes beste. Det ble også Stefan Illic som skjøt Falk til 22-19 ledelse midt i andre omgang. Han ble også toppskårer med sine ni viktige mål som førte til Falk Hortens tredje hjemmeseier.