Nye parkeringsautomater er satt opp på St. Hanshaugen i Oslo. Fra og med 11. desember vil det ikke lenger være gratis å parkere for beboerne. Foto: Jil Yngland

— Utrolig kjipt

11. desember innfører Oslo kommune beboerparkering i hele St. Hanshaugen.
Onsdag, 29 november, 2017 - 10:40

Det vil si at alle gratisplassene forsvinner og du må betale en sum på 3000,- i året for å kunne parkere kostnadsfritt i bydelen. Har du ikke gyldig beboerparkeringstillatelse kan du parkere mot å betale normal parkeringsavgift. For elbil eller HC-kort gjelder de generelle parkeringsbestemmelsene om gratis parkering.

Hensikt med beboerparkering

Ifølge Oslo Kommune er formålet med beboerparkering å sikre at de som bor i bydelen får tilgang til offentlige parkeringsplasser. Ordningen skal også redusere arbeidsreiseparkering og dermed bedre miljøet og luftkvaliteten.

Knut Haaland er bosatt på toppen av St. Hanshaugen og synes ordningen er bra. Han håper det skal bli lettere å finne parkering.

— Jeg har ofte problemer med å finne parkering. Jeg drar som oftest på jobb kl 08 om morgenen og kommer hjem kl 20, da er det ikke lett å finne parkering. Spesielt ikke med min bil, som er så stor.


Knut Haaland håper det vil bli lettere å parkere når han kommer hjem fra jobb. Foto: Jil Yngland

Blir en utfordring 

Ikke alle er like fornøyde med den nye bestemmelsen. Anders Grønnerud kjører Elbil til jobb hver dag.

— Det er utrolig kjipt! Nå må jeg betale når jeg kommer hjem, og så må jeg rekke å flytte bilen om morgenen. Med mindre jeg kjøper beboerparkering da. Jeg er jo for å bedre miljøet, men jeg synes ikke kollektivsystemet har blitt bra nok enda, og da er det utrolig kjipt.

Har du folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av kjøretøy, kan du søke om beboerparkeringstillatelse. Du kan også søke om du har firmabil eller leasingbil, er pendler eller student.

Søknadsskjema og informasjon om beboerparkeringsordningen finner du her. Oslo Kommune anbefaler deg å søke i god tid før 11. desember 2017.