Alvorlige anklager spres på nett i ny trend. Foto: André Børke

Ukultur i YouTube-miljøet?

Trenden med såkalte exposed-videoer øker på YouTube. Vi har vært i kontakt med en som har kastet seg på denne bølgen.
Tirsdag, 23 januar, 2018 - 14:05

I 2017 pågikk det en feide mellom YouTube-profilene Benjamin Foss og Dennis Vareide. Det hele endte i retten i januar i år, der Foss ble dømt for ærekrenkelser. Bakgrunnen for søksmålet var at Foss, i flere exposed-videoer, hadde satt frem beskyldninger om at Vareide hadde begått straffbare handlinger.

Trenden med exposed-videoer er økende på internett, og vi har undersøkt fenomenet. Begrepet brukes om videoer hvor en Youtuber kommer med påstander om en annen Youtuber. Inntil nylig har det vært lite fokus på denne trenden i Norge, men etter rettssaken tidligere i år, har fenomenet fått mer oppmerksomhet.

Hør intervju med blant andre Benjamin Foss i radioreportasjen:

 

Emneord: 
Tags: