Venstres partileder Trine Skei Grande er en av tre Venstre politikere som ligger ann til å bli ministere i nye regjering. Foto: Flickr / Venstre

Venstre får trolig kultur, klima og kunnskap i blågrønn regjering

Iselin Nybø, Ola Elvestuen og Trine Skei Grande ser ut til å bli ministere i ny regjering. Dette er leder i Unge Venstre, Sondre Hansmark, godt fornøyd med.
Tirsdag, 16 januar, 2018 - 16:02

Allerede mandag kveld meldte både TV 2 og VG at Venstre vil få tre statsråder i den nye blågrønne regjeringen. Venstrepolitiker Iselin Nybø mistet stortingsplassen sin i høst, men blir etter det VG og TV 2 erfarer ny statsråd for forskning og høyere utdanning i kunnskapsdepartementet.

— For oss var det viktig å få en rolle når det kommer til forskning og høyere utdanning, og det kan det se ut som vi får nå. Dette er vi godt fornøyd med, sier leder i Unge Venstre, Sondre Hansmark, til Journalen. Hansmark understreker at det han kommenterer er rykter.


Partileder for Unge Venstre, Sondre Hansmark, er godt fornøyd med at Venstre ligger ann til tre statsråder i den nye regjeringen  FOTO: Unge Venstre

TV 2 og VG hevder også at Trine Skei Grande blir ny kulturminister, mens Ola Elvestuen overtar som klima og miljøminister.

— Dersom Trine Skei Grande blir ny kulturminister er jeg sikker på at hun kommer til å gjøre en strålende jobb, sier Hansmark.

Viktig å få ned klimagassutslippene

På spørsmål om hva Hansmark håper Venstre kan utrette i regjering, trekker Hansmark frem nettopp klimasaken. Et felt Elvestuen mest sannsynlig vil få styringen over.

— Først og fremst er det viktig å få ned klimagassutslippene, sier Hansmark. 

Søndag presenterte de tre regjeringspartiene en felles blågrønn regjeringsplattform. I den står det at Regjeringen vil ”kutte norske klimagassutslipp med 40 prosent i ikke-kvotepliktig sektor i samarbeid med EU”.

—  Det at vi skal redusere utslippene med 40 % er veldig viktig. Med Venstre ved roret skal det føres en god klimapolitikk, sier Hansmark. 

Godt fornøyd med regjeringsplattformen

Det var ikke bare lovnadene om redusering av klimagassutslipp lederen i Unge Venstre var fornøyd med. 

— Vi er veldig tilfreds med den nye regjeringsplattformen. Flere av Unge Venstres viktigste saker har vi fått gjennomslag for. Da tenker jeg spesielt på at det skal bli dyrere å forurense, at vi har fått en ny rusreform og at pelsdyrnæringen skal legges ned, forteller Hansmark. 

Spesielt avgjørelsen om å avvikle pelsdyrnæringen har skapt stor debatt de siste dagene. Styreleder i Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skardsem, sa til NRK søndag kveld at siste ord definitivt ikke er sagt.

Det er ventet at den nye regjeringen blir presentert på slottsplassen i morgen.