Det er forhåndssolgt over 20.000 billetter til skiskytterfesten. Foto: Arkiv
Arrangørene av Skifestivalen:

Lover tryggere forhold i Kollen

Økt bemanning under World Cup i Holmenkollen.
Onsdag, 14 mars, 2018 - 09:43

Fra 15.-18. mars arrangeres BMW IBU World Cup Biathlon i Holmenkollen med hele skiskyttereliten invitert. Dette en liten uke etter kaoset som oppsto under Skifestivalen 10.-11. mars, men arrangørene Holmenkollen Skifestival lover at det kommer til å gå skikkelig for seg.

– Vi er sikre på at dette kommer til å bli et trygt og positivt arrangement. Sier Kommunikasjonssjef Emile Nordskar i Holmenkollen Skifestival.

Mer politi og økt sikkerhet

Onsdag 13. mars ble det avholdt et møte med arrangøren, politi, Oslo kommune, Ruter og Sporveien for å finne ut hva som må gjøres frem mot Skiskytterfesten. Under møtet kom de frem til at hovedopplegget kommer til å bli likt som det var under langrennsløpene, men det skal settes inn ekstra bemanningen av politi og personell fra Sporveien. 

Forhåndssolgte billetter til arrangementet er på 21.000 fordelt på de tre arrangementsdagene. Det forventes å være omlag 10.000 besøkende per dag. 

Nordskar tror ikke det blir de samme tilstandene under helgens arrangement, da publikumet til skiskyting er eldre. Det ikke er mulig med medbrakt alkohol inn på arenaen.

Slipper fylla fra Frognerseteren

Løypene skiskytterne går er ikke de samme som blir brukt under langrennet. Store deler av alkoholinntaket skjer ute i skogen langs løypene rundt Frogneseteren. Dette unngår man under skiskytterarrangementet, da mesteparten av øvelsen foregår inne på arenaen i Holmenkollen.

Hvordan Holmenkollen Skifestival kommer til å bli arrangert i fremtiden blir avgjort under evaluringsprossessen etter arrangementet er ferdig i byrådet.