Bakkehaugen kirke på Tåsen kan fort ha nye besøkende neste år. FOTO: Didrik Søreide Kjær

Frykter nedleggelse av kirker

Kirkelig Fellesråd vil legge ned og leie ut ni kirker i Oslo.
Tirsdag, 24 april, 2018 - 13:42

Av økonomiske årsaker har Kirkelig Fellesråd Oslo foreslått å legge ned ni kirker. Etter nedleggelsen vil kirkene bli leid ut til andre kristne menigheter for å sikre rådet en ekstrainntekt. Planen er å spare nærmere 10 millioner kroner på dette tiltaket. Kirkeverge i Kristelig Fellesråd, Robert Wright, forklarer situasjonen slik:

– Vi må spare inn penger, fordi vi for øyeblikket bruker mer enn vi har. Det kan vi ikke holde på med så lenge. Som alle andre virksomheter må vi tenke gjennom hvordan vi bruker pengene våre, sier Wright.

Kirkene dette forslaget vil ramme, er Bakkehaugen, Sofienberg, Lilleborg, Iladalen, Klemetsrud, Stovner, Ellingsrud, Romsås og Østre Aker.

Journalen Radio besøkte Bakkehaugen kirke på Tåsen, hvor vi møtte bekymrede medlemmer av menigheten. Hver andre mandag arrangerer de Supermandag, en sosial sammenkomst med felles middag, andakt og aktiviteter for barna. Denne mandagen handlet mange av samtalene om nedleggelsen, og Bjørhild Kjelsvik fra menighetsrådet, informerte alle om situasjonen. Hun og kirkegjengerne i Bakkehaugen er klare for å kjempe for å beholde kirken sin. 

– Dette skal være Guds kirke blant folket, være et sted der folk kan møte det kristne budskapet. Forsvinner kirkene, forsvinner en del av disse kontaktpunktene vi faktisk har, derfor er vi skeptiske til å gjøre dette, sa Kjelsvik til de frammøtte


Bjørghild Kjelsvik ønsker stort engasjement rundt nedleggelsen av kirken, for å forhindre at de mister kirken. FOTO: Didrik Søreide Kjær

Forslaget vil bli gjennomgått med hver enkelt menighet, før en endelig avgjørelse blir tatt i desember. 

Hør mer fra Bakkehaugen kirke i radioreportasjen under. 

 

 

 

Emneord: