Arrangementet fant sted på Deichman Majorstuen. Rundt 30 personer møtte opp. Foto: Joseph Mardelli, Skeiv verden

Arrangerte "Queer stories" i anledning Verdensdagen for psykisk helse

I anledning Verdensdagen for psykisk helse 10.oktober, inviterte Skeiv verden og Deichman Majorstuen til en kveld med skeive historiefortellinger.
Fredag, 12 oktober, 2018 - 17:15

Opptatt av å hjelpe sosialt, kulturelt og politisk

Joseph Mardelli opererte som fotograf under arrangementet og jobber til daglig i Skeiv verden med sosiale medier og kommunikasjon. På vegne av Skeiv verden forteller han hvorfor de arrangerer slike arrangement. 

– Det er viktig for oss i Skeiv verden å støtte og styrke hverandre. Vi er svært opptatt av å hjelpe sosialt, kulturelt og politisk for å øke livskvaliteten til skeive personer med innvandringsbakgrunn i Norge, sier Mardelli. 

Videre forklarer han hvorfor Skeiv verden ville invitere til dette arrangementet i anledning Verdensdagen for psykisk helse. 

– Vi fokuserer på åpenhet og raushet, og ved å gi skeive personer med innvandringsbakgrunn muligheten til å fortelle historier, er vi med å skape en arena hvor skeive historier kan fortelles i sosiale sammenheng, forteller Mardelli. 

Valgte å dele en historie fra sitt liv 

Maruwa Kerella var blant de som delte en livshistorie fra sitt skeive liv. Hun synes det var godt å være åpen om sitt liv foran en stor gruppe mennesker. 

– Det var utrolig fint å stå foran så mange folk og være så åpen og ærlig om noe som er veldig privat, sier hun smilende. 

Arrangementet 9.oktober var tredje gangen Skeiv verden arrangerte “Queer stories”, og den nasjonale interesseorganisasjonen planlegger å invitere til flere slike arrangement i fremtiden.