Solhjell med utfordring til regjeringen

En rapport lagt frem av FNs klimapanel mandag 06. oktober konkluderer med at klimagassutslippene må reduseres drastisk. Bård Vegar Solhjell mener det er mulig, og har en utfordring til dagens regjering. 
Onsdag, 10 oktober, 2018 - 12:26


Bård Vegar Solhjell utfordrer regjeringen. Foto: Vilde Jagland

FNs klimapanel (IPCC) konkluderte i rapporten at en global oppvarming på 1,5 grader sammenliknet med Parisavtalens mål på 2 grader vil utgjøre enorme forskjeller. Reduserer vi klimagassutslippene med 40-50 prosent innen 2030, vil opptil 50 prosent færre mennesker oppleve vannmangel og det vil bli mindre ekstremvær der folk bor. Klimapanelet understreker at ambisjonsnivået i Parisavtalen må økes om det skal være mulig, og vi må gjennomgå hurtige og dype endringer de neste ett- til to tiårene. Les mer om rapporten HER.