Storfornøyd med årets TV-aksjon

Flyktninghjelpen jubler over tallene fra årets TV-aksjon. En foreløpig opptelling etter aksjonen 24. oktober viser et resultat på 202 millioner kroner.
Mandag, 25 oktober, 2010 - 13:42


– Vi er fantastisk godt fornøyd! Det er vårt klart beste resultat i TV-aksjonssammenheng noen gang, sier kommunikasjonsansvarlig Rolf Vestvik.

Flyktninghjelpen var mottaker det første året TV-aksjonen ble avholdt, i 1974. Da ble det samlet inn 23 millioner kroner. De har hatt aksjonen fire ganger etter det, men i år er resultatet rekordhøyt.

–Vi er foreløpig på tredjeplass i TV-aksjonssammenheng. Leger uten grenser i 2008 samlet inn 206 millioner. Det blir spennende å se om vi går forbi dem, sier Vestvik.

Mange frivillige

Vestvik forteller at det har vært stor tilslutning av frivillige til aksjonen i år.

–Vi anslår at rundt 100.000 bøssebærere har bidratt. Det er veldig bra, og de aller fleste steder hadde vi nok bøssebærere. De frivilliges innsats er helt nødvendig for at aksjonen skal bli vellykket. I tillegg hadde den årlige næringslivsstafetten en oppsving i år. Der kan bedrifter melde seg på og samle inn penger, eller gi direkte med egne midler. I fjor var 700 bedrifter med, mens i år bidro hele 1200 bedrifter, sier han.

Det ble samlet inn nærmere 14,5 millioner kroner gjennom Næringslivstafetten, skriver Flyktninghjelpen på sine nettsider.

Stor interesse

Pågangen hos Flyktninghjelpen har vært stor dagen etter storsuksessen med TV-aksjonen.

–Vi har fått veldig mye medieoppmerksomhet og mange telefoner. Hovedsaklig har det vært kommuner som har ringt inn for å fortelle at de har hatt kjempemange frivillige bøssebærere og god deltakelse. Mange har også ringt inn for å rose det direktesendte tv-showet på NRK i går. Innslaget med Wenche Myhre er det spesielt mange som har satt pris på, sier Vestvik.

Kriser og utdanning

Pengene fra TV-aksjonen skal hjelpe mennesker på flukt i syv konfliktrammede områder i Afrika, Sør-Amerika og Midtøsten. I tillegg vil en viss andel av pengene bli satt av i et fond som skal brukes i akutte situasjoner.

– Siden vi er en humanitær hjelpeorganisasjon må vi være beredt til å bidra raskt i uforutsette konflikter, hvor som helst. Vi har ennå ikke bestemt akkurat hvor mye som skal gå til dette, men hovedfokuset vårt ligger i de syv komfliktområdene, forklarer Vestvik.

Vestvik opplyser om at inntektene fra TV-aksjonen ikke er øremerket en spesiell gruppe, men siden 50% av alle flyktninger er barn er det naturlig at disse får spesiell oppmerksomhet.

– Vi jobber med utdanningsprosjekter i flyktningleirene. Ofte er situasjonen som flyktning langvarig og da er det viktig at barn og ungdom fortsatt får gå på skole. I tillegg er skolen et fint sted å bearbeide traumer, og det er ofte det eneste stedet barna kan få et skikkelig måltid i løpet av dagen. Vi har drevet med denne typen prosjekter i ti til femten år og vi ser gode resulateter, sier Vestvik.

Fortsatt mulig å bidra

Det går fortsatt an å ringe inn og automatisk gi 200 kroner, eller betale over nett for de som ikke fikk gitt på aksjonsdagen.

–Vi har også et samarbeid med COOP-kjeden. Der kan man kjøpe bonger eller handlenett til inntekt for aksjonen i 14 dager fremover,  sier Vestvik.

Du finner telefonnummer og kontonummer for bidrag her.

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: