Avbryterkongen

Fredag, 4 september, 2015 - 12:42


Da jeg var hjemme i sommer snakket jeg med min mor om hvordan debattene har utviklet seg de siste årene. Debattene var så mye bedre før, sa hun. Da Ingolf Håkon Teigene ledet valgsendingene for NRK på midten av 2000-tallet, lot han våre folkevalgte snakke. Hun fortalte at han åpnet for lange resonnementer som virkelig var opplysende for folket som skulle stemme på valgdagen. Man kunne komme til kjernen av hva som er viktig for samfunnets utvikling.

Herregud, så glad jeg er for at den tiden er forbi.

På NRK tirsdag kveld startet programsatsingen Valgstudio med undertittelen ”Anders Magnus avbryter lokalpolitikere” i forbindelse med kommunevalget til høsten. I løpet av en syv minutter lang intervjusekvens kan du se Magnus avbryte Raymond Johansen 23 ganger.

Det alle andre ikke skjønner er at det er spørsmålene som er viktige. Ikke svarene. Heldigvis er det slik at Magnus er en mann som ikke er så opptatt av sin egen person. Selfie-Anders er en tvers gjennom profesjonell journalist som er ute etter å sette politikerne på plass, ikke stjele rampelyset.

Jeg vil sende en mental applaus til Anders Magnus. Med sin avbrytende debattlederstil går han i bresjen for en større aksept for å forlate samtaler man ikke er interessert i å delta i. Jeg fristes stadig til å rope ”KJEDELIG” i samtaler, og så gå. Kanskje spesielt nå i fadderukene. Folk skal absolutt fortelle så mye om seg selv og bruke min dyrebare tid på å prøve å skape relasjoner. Det tar for lang tid. Så takk til deg, Anders Magnus. Du er en ledestjerne i et hav av svada.

Politikerne må ta seg sammen, og ikke være så opptatt av å begi seg ut på vanskelige resonnementer. Det er jo tross alt bare snakk om hvordan vi skal styre samfunnet. Dersom du ikke kan formidle det i en form lik lengden av en tweet, så kan du finne deg noe annet å gjøre.

Emneord: