Eirik Bakke og Sogndal vant første av to kvalikkamper. Her fra når han selv signerte for Sogndal i 2011. Foto: Flickr.com / Sogndal Fotball

Vant det første oppgjøret

Sogndal trakk det lengste strået og vant første kamp av to i kampen om spill i Eliteserien 2018.
Onsdag, 29 november, 2017 - 23:37

Onsdag 29. November inviterte Sogndal til den første av to kvalikkamper, og på motsatt banehalvdel sto trønderlaget Ranheim. Laget som etter to kamper har scoret flest mål får menge seg med de beste lagene i Norge til neste års Eliteserie.

Scoret etter en sjansefattig omgang

Det sto 0-0 til pause på Fosshaugane Campus i en omgang hvor Ranheim hadde vært best. Men etter 53 minutter dukket den tidligere Molde spilleren Ole Martin Rindarøy opp foran Ranheim målet og scoret 1-0 målet, som også ble sluttresultatet

–Jeg er imponert over at gutta kjempet seg inn i kampen. Vi tok en 1-0 seier og slapp ikke inn bortemål. Noen ganger får du kamper hvor ikke alt stemmer og da må man bare kjempe sammen. Det målet vi scoret kan fort bli viktig, sa en fornøyd Sogndal trener Eirik Bakke til Eurosport Norge etter kampen.

–Vi skal ta dem på hjemmebane

–Jeg synes vi jobber oss inn igjen i matchen men vi klarer ikke å bli farlig nok til at vi scorer mål. Dette fører til at vi reiser herfra uten mål og det var ikke helt planen, uttalte også Ranheim trener, Svein Maalen.

Ranheim havnet på delt 4. Plass i årets OBOS-liga, og etter å ha slått Mjøndalen 2-1 i kampen om kvalikplassen, må trønderne nå score minst to mål på hjemmebane for å få spille Eliteserie neste år.

–Vi spiller vår første kamp mot et Eliteserie lag i år og ser at vi tar det nivået. Vi ser også mange muligheter i det spillet vi spilte, så vi er offensive mot returkampen, avslutter en positiv Maalen.

Returkampen mellom Ranheim og Sogndal spilles førstkommende lørdag kl. 18:00.