Ruben Kristiansen i duell mot Magnus Andersen Foto: Astrid Pedersen

Uavgjort i sesongavslutningen

Brann tok ledelsen to ganger, men Tromsø nektet å tape.
Tirsdag, 28 november, 2017 - 10:20

BRANN - TROMSØ 2-2

De rødkledde fra Bergen tok imot Tromsø til årets siste kamp på Brann Stadion. Hjemmelaget hadde kun æren igjen å spille for, da de uavhengig av resultat ville ende på femteplass på tabellen. Tromsø kunne med seier ta store steg oppover på tabellen. 

Pangstart for Brann

Det var bergenserne som kom best i gang i oppgjøret. Allerede før to minutter var spilt sendte Ludcinio Marengo hjemmelaget i føringen. De var nære ved å øke ledelsen flere ganger, men ineffektivitet hindret scoring. 

Tromsø var på sin side mer effektive, og utlignet til 1-1 like før pause. I 2. omgang tok Brann igjen ledelsen, men laget fra nord slo tilbake og kampen ebbet ut i 2-2. 

Tromsøs Magnus Andersen, som var nest sist på ballen på den avgjørende scoringen, syntes uavgjort var et rettferdig resultat. 

– Det er et ganske fair resultat. De hadde noen gode sjanser, og det hadde vi også. Dette er en kamp som kunne bikket alle veier, så alt i alt er 2-2 et greit resultat, sier han.


Simen Wangberg, Thomas Lehne Olsen og Magnus Andersen jubler for kampens siste scoring, Foto: Astrid Pedersen 

God høstform berget eliteserieplassen

Tromsø hadde en skuffende vårsesong, men i høst har de vært et av Eliteseriens fremste formlag. De hadde lenge begge beina plantet i nedrykkstriden, men tre poeng hjemme mot Haugesund i forrige kamp sørget for fornyet eliteseriekontrakt. 

– Det er ikke veldig mange poeng som skiller de lagene rundt oss nå. Med den høsten vi har hatt, tror jeg vi skal være fornøyd med det som har skjedd, sier Magnus Andersen og legger til:

– Nå kan vi gå inn i ferien med en god følelse, og bygge videre på det vi har. 

– Dette er nesten som en sykdom

Mange hadde møtt opp ved spillerinngangen etter kampslutt for å takke spillerne for årets sesong. Én av dem var Tromsø-supporter Trond Grimstad. Han er bosatt i Drammen, men det hindrer han ikke i å følge favorittlaget.

– Jeg har vært på alle bortekampene og to hjemmekamper i år. Jeg har en bobil jeg kjører rundt i, og i år har jeg kjørt litt over 700 mil for å komme på kamper. I oktober kjørte jeg fra Østlandet til Tromsø for å se kampen mot Lillestrøm, forteller han. 

Han legger ikke skjul på at han har knyttet sterke bånd til klubben.

– Etter hvert som årene har gått har kjærligheten til Tromsø, laget og klubben blitt veldig sterk. Båndene blir sterkere og sterkere for hvert år. Dette er nesten som en sykdom, du blir bare mer og mer hektet, sier Grimstad.

Optimistisk før neste sesong

Selv om Tromsø har slitt i bunnen av tabellen de siste sesongene, er Grimstad optimist før neste sesong. Han skryter av framgangen laget har hatt, etter at de i sommer hentet inn finnen Simo Valakari som ny hovedtrener.

– Med Simo på trenerbenken har det skjedd noe veldig positivt. Han har en utrolig innstilling, som han klarer å overføre til spillerne, og det betyr veldig mye. Simo har sagt at ambisjonene for neste år er å kvalifisere oss til spill i Europa. Jeg tror en fjerdeplass er veldig realistisk, men vi tar gjerne imot en medalje, sier Trond Grimstad. 


Simo Valakari har ambisjoner om å gjøre Tromsø til et topplag. Foto: Astrid Pedersen