Tatovørene på Attitude har brukt lang tid på å ordne seg til halloween. Fra venstre: Zack Fedorva, Gunn Giggles og Miriam Andrea. Foto: Selma Moren.

Entusiasme for halloween:- Vi burde gjøre mer ut av det

Den amerikanske høytiden halloween feires av mange nordmenn, og er en omdiskutert tradisjon. Men hva er det beste og det verste med høytiden? Vi har tatt en prat med folk på Bislett.
Mandag, 31 oktober, 2016 - 13:09

 


Høyskolestudent Andrea Martinuzzi har blandene følelser for halloween. Selma Moren

Student ved Høgskolen i Oslo, Andrea Martinuzzi, hadde en dårlig opplevelse på halloween når hun var liten, og klarte ikke å kose seg like mye etter det.

- En gang fikk jeg inngangsdøra til en mann i hodet og besvimte.  Han skulle bare skremme oss litt ved å åpne døra brått, men etter det ble jeg ganske redd. Det gikk jo fint, jeg liker fremdeles halloween for da kan man spise masse godteri!


Tattoo artisten Miriam Andrea har kledd seg ut som cleopatra. Foto: Selma Moren

På tattoveringstudioet, Attitude Tattoo i Pilestredet har de ansatte kledd seg ut. Miriam Andrea synes dette er det beste med høytiden.

- Man kan bli til hvem man vil. Det er mange muligheter, og det er fint å være en annen for en dag. Det verste er kanskje angsten for å bomme helt og se dum ut. Eller måtte gå walk of shame med kostyme morgenen etter. Det er pinlig.


Carl Christian synes det er synd at man skremmer hverandre på halloween. Foto: Selma Moren

Carl Christian Kure synes de skumle og ekle kostymene er det verste.

- Det er synd at man skremmer barna, men jeg liker at det er så stemningsfullt. Det er på en måte det nærmeste man kommer julestemning, hvis du skjønner hva jeg mener?


Sara Naomi Johansen synes nordmenn kan bli bedre til å tenke kreativt på halloween. Foto: Selma Moren

Sykepleierstudenten Sara Naomi Johansen synes klovnene er verst.

- De er grusomt skumle! Men det beste må være alle de kule og kreative ideene som kommer til live. De er enda bedre på det i USA enn i Norge, der er det fantastiske kostymer og dekorasjoner. Her er vi litt kjedelige egentlig. Vi kunne gjort mye mer ut av det.