ABDISERTE: «Kong» James så mer ut som en knekt mot Golden State Warriors. Foto: Keith Allison, Flickr Creative Commons

Knuste tittelholder i storkamp

Da NBAs to giganter møttes natt til tirsdag, ble det en større målforskjell enn ventet.
Tirsdag, 17 januar, 2017 - 15:38

Det endte til slutt 126-91 i favør Golden State Warriors da de møtte Cleveland Cavaliers. I de to siste sesongene har de vunnet hvert sitt NBA-trofé. Begge lag har ambisjoner om finalespill også i år, men om nattens resultat er en pekepinn, har Cavaliers mørke fremtidsutsikter. 

Helt fra start var det klasseforskjell på lagene. I første kvarter scoret Golden State 15 poeng mer enn motstanderen, før de vant andre kvarter 41-27. Da var kampen i praksis over, og sifrene ble svært stygge for Cavaliers. Klay Thompson ble toppscorer for seierherrene med sine 26 poeng. 

Curry ville vinne

I 2016 gjennomførte LeBron James og hans Cavaliers et utrolig comeback for å vinne tittelen. 

Det har vært et knalltøft rivaleri mellom de to lagene på grunn av de siste årenes mange møte, og i forrige møte i jula vant James’ lag etter en intens sluttspurt. 

– Jeg ville definitivt dra fra stadion i natt med en god kamp og seieren, sa Golden State-stjerne Steph Curry etter kampen, ifølge USA Today.

Brøt tapsrekken

Før nattens oppgjør hadde Currys mannskap tapt mot Cavaliers i fire kamper på rad. Det hele begynte under fjorårets finaleserie, da de ledet 3-1 sammenlagt, men til slutt tapte etter en historisk serie kamper fra James. 

Nå er tapsrekken brutt, og det kan se ut som om det trengs et nytt mirakel fra James for å opprettholde spenningen i tittelkampen.

Tapet var nemlig det største av en regjerende mester i NBA siden 2007. 

Emneord: