Her kan foreldrene ta seg en kaffe mens barna leker. Foto: Selma Moren

Matbutikk med kafé, romskip og borg

Kolonial.no har åpnet et nytt hentested på Alexander Kiellands plass. Journalen har snakket med en av gründerene.
Torsdag, 23 mars, 2017 - 11:06

- Den største målgruppen vår er småbarnsfamilien, og derfor er hentestedet perfekt for de som har med seg barna, sier markeds og- kommunikasjonssjef Mats André Kristiansen, som var med på å starte selskapet. Han forteller at de har tilpasset hentestedet til målgruppen ved å la barn være med på å designe stedet selv. Det finnes både romskip og borg der, og ifølge Kristiansen kan foreldrene ta seg en kaffe mens de venter på at varene blir pakket for dem. 

- Henteplassen er med på å demonstrere at matbutikken ikke er den samme i 2017. Butikken har forandret seg. Nå kan den være hva som helst. Du kan handle mat når du er på bussen eller på fotballkamp. 


Barn har vært med på å designe hentestedet. Foto: Selma Moren

 

Side om side med matbutikken

- Jeg tror ikke vi kommer til å utkonkurrere den fysiske matbutikken, men leve sammen med den. Det vil alltid være behov for impulshandel. Og det er ikke noe kolonial løser like godt som den fysiske butikken, sier Kristiansen.

Sigmund Festøy, daglig leder og partner i plot.no, sier at han tror matbutikk på nett har kommet for å bli.

- Å ha fysiske beliggenheter vil hjelpe nettbutikkene å holde oppmerksomheten rundt tjenesten oppe. Hvis du går forbi henteplassen på Aleksander Kiellands vil dette minne deg på at tjenesten eksisterer. 

 I følge en rapport fra plot.no, vil 4 av 10 nordmenn handle mat oftere på nettet. I rapporten skriver Sigmund Festøy at Kolonial.no nærmest seksdoblet selskapets omsetningen, fra 75 millioner i 2015 til 425 millioner i 2016. 


Butikken har sitt eget drivhus Foto: Selma Moren

Samarbeider med Rema

 Rema er deleier i selskapet. Kristiansen mener de har skaffet Rema en billett inn i netthandelen. 

- Da vi startet i 2013 visste vi at vi måtte få gode innkjøpspriser. Vi i Norge er opptatt av hva melka koster - og for at Kolonial.no ikke skulle bli ett luksustilbud, men noe alle kan ta seg råd til, kunne ikke melka koste 25 kroner. Da måtte den koste like mye som på Kiwi. 

- Vårt ønske er å ha prisene til Rema 1000, og utvalget til Meny. Derfor har vi valgt å samarbeide mer Rema 1000, men også med andre levandører, som Godt brød og Strøm Larsen.

Ta en titt inne i butikken: