Marit Arnstad, parlamentarisk leder i Senterpartiet, forsøker å holde hodet kaldt. – Vi kan juble for vår egen del, men vi vil jo ha et regjeringsskifte, sier hun om valgthrilleren. Foto: Astrid Pedersen

- Uhyre spennende. Dette blir en thriller!

Opptellingene viser rødgrønt og borgerlig flertall om hverandre. Marit Arnstad (Sp) forsøker likevel å holde hodet kaldt.
Mandag, 11 september, 2017 - 22:17

Opptellingene viser rødgrønt og borgerlig flertall om hverandre. Marit Arnstad (Sp) forsøker likevel å holde hodet kaldt.

I det ene øyeblikket ligger det an til at Jonas blir statsminister - i det neste ser det ut til at Erna får fortsette. 

Hos Senterpartiet er det trampeklapp og full jubel når rødgrønt flertall vises på storskjermen. Men det varer ikke lenge før spenninga igjen er på topp: 

– Dette er uhyre spennende og blir en thriller, sier Marit Arnstad (Sp), parlamentarisk leder i Senterpartiet.

Hun holder imidlertid hodet kaldt, og tenker på at det endelige resultatet med fordeling mellom blokkene kanskje ikke er klart før i morgen. 

– Men for mitt eget parti så vil jeg si at vi er veldig glade for at vi gjør et så godt valg at vi nesten dobler oppslutningen fra 2013, og at vi går mye fram i distriktene. Vi går også fram i de store byene. Vi dobler oss i Trondheim, vi dobler oss i Oslo, det er også veldig bra, sier Arnstad. 

Selv om jubelen for Senterpartiets egen del er stor, må den endelige feiringa vente litt til: 

– Vi vil jo gjerne ha et regjeringsskifte, og det vet vi ikke noen ting om enda, avslutter hun. 


Ola Borten Moe på SPs valgvake FOTO: Astrid Pedersen

Fortsatt spenning

– Det er fortsatt ingenting som er avklart, nå må vi bare sitte og vente. Vi har gjort et godt valg, det er vi veldig glade for. Nå er det spenning knyttet til om vi klarer å få en regjering, sa Ola Borten Moe like etter tallene var klare.

Under nedtellingen var det allsang da klassikeren “Har du fyr” av Ola Bremnes ble sunget med nestleder Anne Beathe Tvinnereim som forsanger.

19 mandater

Senterpartiet har i hele vår hatt rekordmålinger. Enkelte målinger har antydet at partiet ville tredoble sine mandater på Stortinget - fra 10 til 30 mandater.

Slik ser det ikke ut til at det blir foreløpig, men partiet har nesten doblet oppslutningen sin fra forrige stortingsvalg, og partiet er dermed det som går mest fram.

Emneord: 
Tags: