Det kan se ut til at Stortingsplassen til Christian Tybring-Gjedde er reddet, selv om det så mørkt ut tidligere i valgkampen. Foto: Brage Lie Jor

Tar nedgangen med ro

Jubelen stod i taket på Fremskrittspartiets valgvake da første valgdagsmålinger kom i kveld. På tross av lavere oppslutning nå er Christian Tybring-Gjedde svært fornøyd.
Mandag, 11 september, 2017 - 22:09

Fremskrittspartiet har nå en lavere oppslutning enn for halvannen time siden, da første prognose viste 15,7 %. I skrivende stund ligger den på 15 %.

Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, Christian Tybring-Gjedde, ser ikke på nedgangen i stemmeprosent som noe negativt, og er enig med sin partileder:

– Det er et fantastisk valg.

Er du positiv til neste prognose?

– Jeg tror vi gjør det bra jeg, vi kommer til å gjøre et godt valg og jeg tror vi kommer til å fortsette i regjering. Det sier jo at vi har levert. Historien Jonas Gahr Støre har forsøkt å fortelle at Norge går dårligere og dårligere, er feil. Jeg tror folk har det stort sett bra i dette landet, vi har god økonomi og folk flest trives. Vi trenger ikke et eksperiment med Jonas Gahr Støre.

Startet med jubel

Valgdagsmålingene som kom til klokken 21.00, og ble møtt med trampeklapp på Fremskrittspartiets (Frp) valgvake mandag kveld. Rett etter klokka 21 satt Fremskrittspartiet med 15,7 prosent av stemmene.

Målingene fra både NRK, TV 2 og VG viser at det kan gå mot fire nye år for den sittende regjerngen. Det er stortingskandiat for Oslo Frp Christian Tybring-Gjedde, veldig glad for.

– Dette er jo helt fantastisk, og over all forventning, sier Tybring-Gjedde til Journalen.

 

Klart blåblått flertall

Målingene til NRK gir et knapt flertall til den sittende regjeringa med 86 mot 83 mandater, mens både VG og TV 2s målinger gir klarere marginer.

VG spår 88 mandater til de blå, mens TV 2 gir dem 90. Det sitter 169 representanter på Stortinget, det betyr at alt over 85 gir flertall.

Når resultatene til småpartiene dukker opp på storskjermen, stiger jubelen enda mer. Både MDG og Rødt ser begge ut til å havne under sperregrensa. 

Gjelder å puste med nesa

Til tross for gode prognoser, mener Tybring-Gjedde at det er viktig å holde hodet kaldt.

– Nå gjelder det å puste med nesa, for både Venstre og Krf ligger og vaker på sperregrensa, og hvis begge de faller under, så har vi ikke noe flertall lenger, sier han før han fortsetter, 

– Sist lå vi lavt på prognosene, og landet høyt, så prognoser er ingen fasit, men det er klart, dette bidrar jo til at det blir en hyggeligere kveld.

– Bøyer meg i støvet for det norske folk

Nestleder i FrP, Per Sandberg, er godt fornøyd med første prognose.

–Dette er bare begynnelsen, sier han.

Sandberg sier han er stolt av velgerne og mener FrP har gjort alt riktig i valgkampen.

–Vi har holdt oss kalde og rolige, og valgt å snakke politikk. Hvis dette blir resultatet bøyer jeg meg i støvet for det norske folk, som har gjennomskuet all skremselspropaganda, legger han til. 

Emneord: 
Tags: