Folkevandring til Stovners nye turattraksjon

Nå kan du nyte utsikten utover Groruddalen fra en 260 meter lang og 15 meter høy gangbane.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 11:28

På torsdag var det åpning av Stovners nye turattraksjon. Attraksjonen har fått navnet Stovnertårnet, og ligger ikke langt fra Stovner Senter på Fossumberget. Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG) og statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet Bjørnar Laabak (FrP) var med på den offisielle åpningen av tårnet. 

Attraksjonen er en spiralformet gangbane på 260 meter, som snor seg oppover til 15 meter over bakken. Her kan turgåere spasere over tretoppene og beundre utsikten utover Groruddalen og ut mot Oslofjorden.

Kostbart

Arkitektfirmaet Link Landskap står bak utformingen av tårnet. Prisen på prosjektet er vel over 24 millioner kroner. 

- Det er jo en ganske betydelig sum, men samtidig så ser vi jo nå på åpningsdagen hvor mange som tar det i bruk, det er jo rene folkevandringen her! Så nettopp dette med å skape de gode og spennende møteplassene i nærmiljøet er veldig viktig og er vel verdt investeringen, sier Hanna E. Marcussen. 

Stovnertårnet er en del av satsingsprosjektet Groruddalssatsingen, som igjen er en del av den nye områdepolitikken i Oslo. Tanken er at bydelene nå kan fremme forslag om utvikling av nye prosjekter i byrådet.