KATTEMOTSTAND: Den pågående kampanjen på Facebook oppfordrer folk til å sende inn bilder av katter til Human Rights Service. FOTO: Louise Krüger

Svarer Human Rights Service med kattebilder

Human Rights Service har oppfordret til å sende inn bilder av muslimer for å dokumentere det de omtaler som ”den kulturelle revolusjonen” i Norge. Nå tar flere Facebook-brukere til motmæle og oppfordrer publikum til å sende inn bilder - ikke av muslimer, men av katter.
Onsdag, 18 oktober, 2017 - 13:05

Human Rights Service (HRS), en organisasjon som har mottatt 1,8 millioner kroner i statsstøtte, vekker mye oppmerksomhet. De oppfordrer leserne sine til å ta bilder av muslimer og sende de inn til HRS slik at de kan dokumentere hvordan Norge domineres av islam.

Skeptisk til statsstøtte

Etter denne oppfordringen var det flere politikere som ønsker å trekke tilbake statssstøtten. Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, forventer at regjeringen kutter støtten til HRS.

— Støtte til en organisasjon som oppfordrer til å ta bilder av intetanende muslimer på åpen gate for å henge dem ut, går ikke, sier Støre til NRK.

Erna Solberg er også skeptisk til HRS. I en uttalelse til Aftenposten vil hun likevel ikke uttale seg om støtten vil trekkes eller ikke. 

– Vi skal ikke finansiere bare de stemmene vi liker, sier Solberg. Hun forklarer at dette er demokratiets pris. 

Motangrep fra uventet hold

Det var derimot ikke bare politikere som lot seg irritere av HRS. På Facebook oppfordrer flere private brukere til å sende inn bilder til HRS av katter, rett og slett slik at de får nok å gjøre med å slette bilder.

Fredrik Eide Nilsen er en av dem som oppfordrer folk han kjenner til å sende inn kattebilder. I et intervju med Journalen forklarer han at flere venner gjør det samme, og at det var et godt tiltak for å forstyrre dem i det arbeidet de egentlig prøver å gjøre.


SENDT INN: Fiona poserer i rød joggedress fra Adidas. FOTO: Ina Benedicte Sanne Mikkelsen

- Jeg har sendt inn kattebilder, og jeg vet om flere som gjorde det samme. Jeg syntes det er en god idé i betydning at tiltaket fra HRS er skremmende. Alt som kan forstyrre det, er positivt.

Ina Benedicte Sanne Mikkelen har også sendt inn kattebilder til HRS. Hun syntes kampanjen de driver er forkastelig og sendte inn bilde av katten sin, Fiona, med rød joggedress fra Adidas.

- Hun er ikke kledd for anledningen, ler Ina. Jeg syntes egentlig ikke HRS fortjener et så fint bilde av Fiona, men at hun har på seg joggedress gjør bildet ekstra useriøst.