Hunder er kjent for å være menneskets beste venn. Foto: Flickr/Terrah

Null hund på HiOA

Det er bevist at hunder har en positiv effekt på stress, og mange universiteter og høgskoler har prøvd ut hunder i eksamensperioden for at studentene skal senke skuldrene.
Onsdag, 22 november, 2017 - 16:28

Å kose med en hund frigjør velvære-hormonet oxytocin, dette gir en avslappende effekt. Det finnes flere forskningsrapporter som viser at hunder har en postitiv effekt på stress hos mennesker. Virginia Commonwealth University gjorde en studie der man konkluderte med at hunder senket stressnivået hos studenter som hadde tilbrakt tid med terapihunder. 

Hunder byttet ut med boller og kakao 


Rune Keisuke Kosaka forteller at i år har Studentparlamentet satset på andre ting enn hund, for å lage hyggelig stemning i eksamensperioden. Foto: Brage Lie Jor

På HiOA har Studentpalamentet tidligere tilbudt hundekos i tilknytning til eksamen, men i år vil det ikke bli noe av.

— Grunnen til at man ikke har hatt eksamenshund i år er nok dessverre så enkel at det er en oppgave som fort faller litt mellom forskjellige stoler, sier Rune Keisuke Kosaka som er leder i Studentparlamentet.

Han legger til at i år har de delt ut kakao og boller i Pilestredet, og stekt vafler istedenfor eksamenshund. Han ser ikke bort fra at man kanskje kan arrangere “hundekos” til våren.

Arrangerer “Hundekos” i Trondheim

Et av stedene som tilbyr eksamenshunder for studenter i år er på NTNU i Trondheim. Elise Kaldheim fra Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim sier at de har arrangert dette to ganger tidligere.

— Tilbakemeldingene har vært veldig positive fra både studenter og hundeeiere.

Mange av hundene som er blitt brukt har man funnet på ulike hundegrupper på Facebook, eller hunder som har vært med tidligere der eierne har skrevet seg opp på lister.