Tusenvis møtte opp for å demonstrere mot bompengeøkningen. I samlet flokk gikk de fra Rådhuset til Stortinget. Foto: Mina Jørgensborg

MDG får skylden

Økningen av bomavgifter i Oslo skaper sterke reaksjoner, og spesielt ett parti blir stilt ansvarlig.
Onsdag, 1 november, 2017 - 22:44

1. Oktober 2017 ble det innført tids- og miljødifferensierte takster i bomringen i Oslo. I rushtiden har avgiften for takstgruppe 1 økt med ti kroner, sammenliknet med passering utenom rush. Mange av Osloborgerne synes dette er en mindre god løsning, og møtte i dag opp på demonstrasjonen utenfor Rådhuset.

Miljøpartiet De Grønne har fått mye av skylden for økningen av bompengene, men hadde ikke tid til å stille opp på intervju. I en e-post til Journalen skriver de at sannheten er at både Venstre, Høyre, AP og SV er enige i saken. Selv om de er partiet som tydeligst fronter miljø, synes de at det er uheldig at de får mesteparten av skylda.

Realiteten er at bompengeøkningen, som er en del av Oslopakke 3, ble vedtatt av et enstemmig storting 19. juni.