PRAKTIKANT: Mina Maria Rise er praktikant i TV 2. FOTO: Louise Krüger

Mer utsatt for trakassering i midlertidige stillinger

I kjølvannet av metoo-kampanjen har det blitt avdekket flere tilfeller av seksuell trakassering i norske mediehus. Olav Nyhus, juridisk direktør i NRK, mener at mediebransjen er særlig utfordrende for ansatte i midlertidige stillinger.
Tirsdag, 28 november, 2017 - 12:49

Etter at Alexander Schau lørdag den 11. november listet opp flere tilfeller med overgrep og vold som skal ha skjedd i norsk mediebransje, satte Schau seksuell trakassering på dagsorden i norske mediehus. 

Juridisk direktør i NRK sier til Journalen at seksuell trakassering kan være særlig utfordrende for ansatte på midlertidige kontrakter. Nyhus forklarer at han er redd mange føler at deres tilsettingsforhold — mulighet for jobb — er avhengig av relasjoner de ikke egentlig vil gi seg inn på. 

TV 2 bekrefter tilfeller av seksuell trakassering 

TV 2 bekreftet av hele fem av sakene Schau henviste til, har funnet sted hos dem. Mina Maria Rise, praktikant i TV 2, sier at hun føler hun ikke kunne kommet inn på et bedre tidspunkt:

– Det har vært et enormt fokus på seksuell trakassering her i TV 2, og sjansen for at noe sånt skal skje nå er heldigvis minimal.

Rise forklarer likevel at hun ser hvordan maktforholdet mellom praktikanter og de i høyere stillinger kan være skjevt, og at denne maktbalansen lett kan bli misbrukt.  

Se mer her: 

 

Emneord: 
Tags: