Regjeringen ønsker å få bukt med nordmenns spillproblemer. Foto: Petter Ulven

Millionsum til tiltak mot spillproblemer

15 millioner kroner av Norsk Tippings overskudd skal hjelpe spillavhengige.
Torsdag, 30 november, 2017 - 11:33

Pengene skal ikke bare gå til å forebygge problemer med pengespill, men også dataspill, informerer Regjeringen i en pressemelding.

- Kunnskap og forsking er viktig i kampen mot spillproblemer i samfunnet. Det nye kompetansesenteret for forsking som er etablert ved Universitetet i Bergen vil være et nav for å samle kunnskap og forsking på feltet. To millioner kroner er satt av til dette senteret i 2018. Vi vil óg videreføre innsatsen som skjer i offentlige virksomheter og private støttegrupper for spillavhengige, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

I april viste NRK Brennpunkt dokumentaren “Fanget av spillet”. Der kunne en møte flere spillavhengige nordmenn. I forbindelse med dette meldte de at 35 000 nordmenn er spillavhenige

Regjeringen melder også på sine hjemmesider at Helsedirektoratet får 3,5 millioner kroner til behandlingstilbud og forebyggende arbeid i helsetjenesten. Tilskuddet vil i tillegg omfatte Hjelpelinjen for spillavhengige. Samt at to millioner kroner vil gå til frivillige organisasjoner som har engasjert seg i arbeidet mot spillproblemer.