Linn-Anita Uttersrud er nestleder i Østlandsk Lærerstevne. Hun mener det er et skikkelig energiløft å være på stevne. FOTO: Louise Krüger

Østlandsk lærerstevne inntok HioA

I helgen var det duket for Østlandsk lærerstevne, og over 5000 lærere samlet seg for å delta på kurs og foredrag.
Onsdag, 8 november, 2017 - 10:19

Østlandsk lærerstevne ble første gang arrangert i 1931, og siden da har stevnet samlet lærere fra hele Østlandet for å drøfte aktuelle skole- og utdanningsspørsmål. Stevnet arrangeres i tett samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus, og drives som en uavhengig og ideell organisasjon med 11 faste ansatte på frivillig basis.  

‹‹Energiboost››

Linn-Anita Uttersrud, nestleder i Østlandsk lærerstevne, er svært fornøyd med årets oppmøte. 

– Det er så gøy å være med på dette. Det skjer så mye, og det er et stort stevne på frivillig basis, og det er gøy å se at vi får det til. Jeg hadde mitt første stevne i fjor, og det var en skikkelig energiboost å være her.

 


Hilde Halvorsen er leder for hjelpekorpset på årets stevne. FOTO: Louise Krüger

 

Ja-folk

Hilde Halvorsen, lederen for hjelpekorpset og alle de frivillige på ØL, er svært fornøyd med årets frivillige. 

– De som har takket ja til å være hjelpere, er jo ”ja-folk”. De er gode på å stille opp der de trengs.

Hun forteller at deltakere på stevnet kommer i busslaster, først og fremst for å være på kurs – alt fra latteryoga og ukulele-kurs til mer seriøse temaer, slik som mobbing i barnehagen eller relasjoner med barn.  
Selv gleder hun seg mest over at alt det praktiske rundt stevnet endelig er digitalisert og at det i dag er lettere for ledelsen å gjennomføre ting:

– Endelig kan folk vippse oss eller skrive kontrakter via mail. Vi har ikke så mye papir og lister flytende rundt. Det er deilig!

Gode hjelpere

Laura Lindelien og Frida Årseth er to av hjelperne på Østlandsk Lærerstevne. De går begge på lærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og jobber på stevnet for første gang. Frida liker allerede godt på stevnet:

– Det er hyggelig å jobbe her. Det er mange stands og mange lærere, og god stemning!

Begge sier de jobber for pengene fremfor erfaringen, men de er allikevel enige om at det er såpass hyggelig å jobbe på stevne at de gjerne kommer tilbake neste år.

 

 


Frida Årseth og Laura Lindelien er begge lærerstudenter på HioA. FOTO: Louise Krüger