HiOA = OsloMet

Curt Rice mener universitetsstatusen vil styrke skolen.
Tirsdag, 23 januar, 2018 - 15:01

“Gratulerer, du er nå universitetsstudent!” 15.januar fikk studentene på tidligere HiOA en melding på mobilen som bekreftet overgangen fra høgskole til universitet. Universitetssøknaden ble godkjent 12. januar og dermed fikk hovedstaten et nytt universitet; OsloMet. 

På første skoledag etter juleferien, ble elevene møtt med gratis mat på skolen for å feire gladnyheten. Gule skilt og bannere prydet skolen for å informere studentene om navnebyttet. Alle har fått med seg den store nyheten, men likevel skjønner ikke alle studentene hva universitetsstatusen innebærer. 


Rektor ved OsloMet, Curt Rice, er positiv til skolens univeristetsstatus. FOTO: OsloMet

 

 – Universitetsstatusen gir oss flere muligheter til å bestemme over ulike studieprogram. Dette gjør at vi er i stand til å svare raskere på samfunnets behov, sier rektoren, Curt Rice, engasjert. 

Han mener også at dette på sikt vil styrke skolen som utdanningsinstitusjon.

På den andre siden er ikke studentene på OsloMet like klare over hva forandringen betyr. 

 – Egentlig har ikke navneskiftet så mye å si for meg, men jeg vet egentlig ikke helt hva det innebærer at vi har gått fra å være en høgskole til universitet, forteller student Kent Bersvendsen.

En annen student kommenterer at det er en måte å skille seg ut fra Universitetet i Oslo, ved å kalle det nye Storbyuniversitetet for OsloMet. Det er så langt kunnskapsnivået om endringen strekker. 

Hør rektoren forklare både navnvalget og hvilke fordeler elevene får i videoen.