Balansekunst på statsbudsjettet

#metoo har aktualisert foreningen Balansekunst, som jobber med likestilling i kulturfeltet. Nå er de foreslått å bli tildelt 1,5 milllioner på statsbudsjettet 2019. Dette er første gang den ni år gamle foreningen får positivt svar på søknaden.
Mandag, 15 oktober, 2018 - 14:23

— Det er en kjempeseier og veldig gledelig for hele kulturlivet i Norge, sier Balansekunsts styreleder Guro Kleveland.

Balansekunst består av mer enn 60 kunst- og kulturorganisasjoner som sammen og på eget initiativ arbeider for et likestilt og mangfoldig kulturliv. De står blant annet bak en metoo-telefon, retningslinjer mot seksuell trakassering, samt distribuering av tall, statistikk og oversikter over kvinnelige aktører. 

Samtidig understreker styreleder Kleveland at hun ikke er utelukkende fornøyd. 

— Vi stiller i høring på Stortinget torsdag for å understreke at det er behov for bredere forankring av likestillingsarbeid i budsjettforslaget - at ikke jobben er gjort når det foreslås midler til Balansekunst, sier Kleveland. 

Musiker Katrine Stenbekk er spent og positiv til veien videre. 

— Det gir Balansekunst-prosjektet en seriøsitet og tyngde som de kanskje ikke har hatt før selvom de har holdt på helt siden 2009. Jeg gleder meg til å se hva slags påvirkningskraft budsjettet gir, sier Stenbekk.