Anette Trettebergstuen (Ap): – Høyreregjeringen har satt likestillingen i revers

Onsdag morgen var det duket for paneldebatt om kulturbudsjettet for 2019. Kulturminister Trine Skei Grande er godt fornøyd med budsjettet, og føler et samlet kulturliv har fått et løft. Det er ikke alle enige i.
Torsdag, 11 oktober, 2018 - 13:48

– Jeg er ganske stolt over det kulturbudsjettet vi har lagt frem, åpner Trine Skei Grande (V) med.

Budsjettet har økt med 4 prosent fra fjorårets statsbudsjett, og kulturministeren har mottatt mye skryt for arbeidet sitt.

Balansekunst får endelig støtte

Guro Kleveland ledet debatten om likestilling og mangfold i kulturlivet. Hun er styreleder i Balansekunst, en frivillig organisasjon som nå foreslås å få 1.5 millioner i støtte.

De har siden 2009 tilbudt blant annet rådgivning for de som har vært vitne til, eller selv opplevd seksuell trakassering, maktmisbruk eller diskriminering i kulturbransjen. Denne støtten gjør det mulig for dem å lage en langsiktig plan, og satse mer på arbeidet sitt.

– Vi er superfornøyde, det må jeg si. Det å kunne profesjonalisere hele driften vår er helt fantastisk, smiler Kleveland.

Skuffet

Nestleder i Familie- og kulturkomiteen, Anette Trettebergstuen (Ap), hadde derimot forventet mer midler til likestillings- og mangfoldsarbeidet.

– Vi har sett at høyreregjeringen i 5 år nå har kuttet i de tiltakene som har gjort Norge til et likestilt land. De har rett og slett satt likestillingen i revers. Jeg forventet at de kom til å snu om på det etter det siste året, hvor #metoo-kampanjen virkelig har fått opp øynene til folk, også til politikere på høyresiden.

Men Kleveland på sin side ser ingen grunn til å klage.

– Dette er en kanonstart! Vi er superfornøyde og veldig glade.

Emneord: