Også de minste kan hjelpe til med å redusere matsvinn.

Vil gjøre barnehagene mer bærekraftige

Denne høsten samarbeider Bymiljøetaten med Matvett på et prosjekt for bærekrafitg mat i Oslos barnehager.
Tirsdag, 16 oktober, 2018 - 12:16

Bymiljøetaten kom denne høsten med en nysatsing innen bærekraftig mat i offentlige virksomheter. Rammen for prosjektet er avtalen KuttMatSvinn2020, som sikter på å kutte matsvinn med 20 prosent innen 2020. Satsingen inkluderer barnehager, skoler, kantiner og aktivitetsskoleordningen. Bydelene vil få kurs og veiledning innen reduksjon av matsvinn, menyplanlegging, tips og oppskrifter til bærekraftige og økologiske retter.

St.Hanshaugen er en av bydelene som deltar i prosjektet.

– Vi har konsulenter som er ute og besøker barnehagene. Konsulentene hjelper de ansatte på kjøkkenet, viser de hvordan man kan jobbe for å redusere matsvinn og hvordan dette skal måles. Forteller ernæringskonsulent Lars Magnus Ottersen i bydel St.Hanshaugen.

KuttMatSvinn2020 ledes av Matvett, etter et opprinnelig initiativ fra Norgesgruppen. Anne Marie Schrøder sitter i NHO som kommunikasjonssjef for Matvett.

– I KuttMatSvinn2020 har vi en implementeringspakke som inkluderer kursvirksomhet. Vi har utviklet kursopplegg både for ledere og ansatte i offentlig virkshomhet. Her vil man få informasjon om matsvinn og hvordan man måler det. Forklarer Anne Marie Schrøder.

Matvett mener det er viktig å nå barna så tidlig som mulig.

– Målet er at neste generasjon skal ta dette som en selvfølge, for eksempel som om det skulle vært en hygienefaktor. Avslutter Schrøder.

 

Emneord: 
Tags: