BILJARD: Den tradisjonelle baraktiviteten biljard er populært på norske barer. FOTO: Sebastian Backe Eriksen

– Aktivitetsbarer har blitt en trend

Dart, biljard, minigolf, bordtennis og sjakk. Jungelen av aktivitetsbarer fortsetter å vokse i Oslo. Utelivsaktørerene i byen mener at aktivitetsbarene har blitt en trend i hovedstaden.
Onsdag, 28 november, 2018 - 13:30

– Jeg tror det har litt med generasjoner å gjøre. Den nye generasjonen er kanskje ikke like glad i å bare sitte på bar. Nå skal det skje noe, og man har lyst til å gjøre noe sammen mens man drikker øl, sier Erik Bruun hos den nyåpnede biljardpuben Rendezvous.

Mange aktivitetsbarer i Torggata-området

Rendezvous er en av flere aktivitetsbarer som holder til i området rundt Torggata, der sjakkbaren The Good Knight er det nyeste tilskuddet innenfor aktivitetsbarer.

Et av stedene som har hatt stor suksess med å gå andre veier enn de tradisjonelle baraktivitetene, er Oslo Camping. I to år har de hatt fulle hus nærmest hver eneste helg, der folk kan komme å ta seg en drink, samtidig som de går en runde på minigolfbanen som teller 18 hull. Anders Gudmundstuen hos Oslo Camping tror man kan få se mange forskjellige kombinasjoner av bar og aktivitet i årene som kommer.

– Han ene partneren vår kom tilbake fra en tur nå der han hadde vært på øksekasting. Der var det riktignok ikke alkoholservering, men jeg tror man kommer til å se mange forskjellige kombinasjoner etter hvert – sikkert også i Oslo, sier han.

Tags: