Med byrådsleder Raymond Johansen (Ap) bak spakene ble første skuffetak på nye Frogner ishall tatt denne uka. Foto: Tarjei Mo Batalden

Byggestart for Frogner ishall

Byrådslederen satte grabben i jorda for den etterlengtede Frogner ishall onsdag. Alt byggearbeidet skal være fritt for fossilt drivstoff.
Torsdag, 22 november, 2018 - 12:53

– Endelig er vi i gang, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) da han og byråd Kjetil Lund markerte byggestarten for nye Frogner ishall. Johansen satt bak spakene i en 32 tonn tung gravemaskin da han tok første tak i jorda. Gravemaskinen gikk utelukkende på fossilfritt drivstoff, slik som alle maskiner skal gjennom hele byggeperioden.

Ishallen er den første som bygges i Oslo på 20 år, og blir den første hallen på Oslo vest.


Byrådsleder Raymond Johansen gledet seg til første skuffetak. Foto: Tarjei Mo Batalden

Fossilfri byggeplass

Kjetil Lund, byråd for næring og eierskap, var stolt over miljøtiltakene kommunen har fått på plass på byggeplassen.

– Her blir anleggsarbeidene fossilfrie. Ikke bare det, men mye av transporten fram og tilbake blir fossilfritt også. Dette er foregangsarbeid på klima og miljø.

Lund fortalte også at ishallen blir et passivhus, altså at den skal ha et svært lavt energiforbruk.

– Når vi skal ha null utslipp i framtiden, må vi ta disse beslutningene nå. Det er viktig, siden bygget skal stå i flere tiår framover. Planene i framtiden er at dette til og med skal kunne levere overskuddsvarme til Frognerbadet rett her borte.

Historisk grunn

Byrådsleder Raymond Johansen takket alle som har bidratt til realiseringen av prosjektet. Samtidig trakk han frem Oslo Skøiteklubs lange historie, og skøytesportens viktige historie i Oslo.

– Når jeg nevner Oslo Skøiteklub er det lett å bli nostalgisk. Den er trolig verdens eldste eksisterende klubb med sine 154 år. Det gjør at det er ekstra stas at en ny ishall bygges akkurat her. Jeg vil si at skøytesporten er en del av byens DNA.

Ishallen skal stå ferdig høsten 2020, og skal invitere til kunstløp, kjelkehockey og ishockey, kortbane og annen skøyteaktivitet. I tillegg blir det treningsrom, kontorer og møterom i hallen. Den får et areal på 4 600 kvadratmeter og tribuneplasser til omtrent 300 personer.


Ishallen skal stå ferdig høsten 2020, men taket skal være tett allerede før jul 2019. Foto: Tarjei Mo Batalden

 

Emneord: