Øving dagen før forestilliing

En måned på å lage én revy

– Folk må tørre å komme å se ting som ikke er planlagt, rett og slett ta en sjanse å se noe du aldri har sett før.
Fredag, 2 november, 2018 - 17:28

I en hyggelig lun kjeller på restaurant Colonel Mustard blir det fredag 2. oktober tredje gangen på tre måneder Petit-revy inviterer til show.

Ideen kom fra arrangør Martin Marki (26). Han fant mye inspirasjon fra gammel revytradisjon fra 50/60 tallet da komiker Rolv Wesenlund og Harald Heide satte opp små revyer rundt om på cafeer i Oslo. 

Seks skuespillere skal by på humor og tullete sprell på en og en halv time. Med et rullerende utvalg av skuespillere, blir hver revy unik og annerledes. 

–Det som er en styrke i showet er at vi har så mange forskjellige folk, som gjør forskjellige type ting. Derfor blir det en så ekstrem variasjon i utrykk. Folk sitter på mange forskjellige rare ideer i skriveblokkene sine, og dette gir dem en mulighet til å fremføre noe de ikke kunne gjort andre steder. Så hvem som helst som har lyst kan få prøve seg, sier han.

Hvor mange revyer som kommer til å bli satt opp er usikkert.

–Vi kommer til å ha det frem til konseptet er dødt, og folk ikke gidder å se mer. Det er et lav skuldrete show. Det er ikke så mye lag, det er mer sånn «her er en idé. Vær så god, gå ut på scenen. Folk synest det er gøy å se på revy fordi det er såpass rett på humor sier Marki. 

 

 

Emneord: