NYDALEN: - I går var det 20 elever som valgte å ikke delta. Det syns jeg er fantastisk. Det tror jeg ikke hadde vært tilfellet hvis vi hadde vært med i OD, sier rektor ved Nydalen videregående skole, Linn-Siri Jensen. Foto: Astrid Stenvold.

Felles elevinnsamlingsaksjon i Norge

Torsdag 2. november samlet elever over hele landet inn inn penger til forskjellige veldedige formål. I år har prosjektet skapt store debatter.
Fredag, 2 november, 2018 - 23:07

Torsdag 2. november samlet elever over hele landet inn penger til forskjellige veldedige formål. Det har skapt stor debatt da noen mener elevene velger side i Israel-Palestina-konflikten.

Blant andre skoler, har også Foss-elevene samlet inn penger til ungdommer i Palestina. Disktrikstkomitéleder i Operasjon Dagsverk (OD), Regine Røren, mener at det ikke er noen grunn for debatt. 

– Det handler om frihet for alle. Det handler ikke om hvem vi støtter i konflikten, vi holder oss helt nøytrale, sier hun.

Nydalen videregående skole er en av skolene som ikke er med i Operasjon dagsverk. Linn-Siri Jensen forteller at skolen tok et valg om ikke å være med i OD da skolen var ny i 2011. De samler inn penger til organisasjonen Deaf Aid, og Jensen sier videre at hun tror deltakelsen blant elevene hadde vært mindre dersom de hadde vært med i OD.

 

Emneord: