LYS UTSIKT: Terrasser og balkonger dekkes over ved Frydenlund mens arbeidet pågår. Foto: Simen Høseggen.

Fremtidig støy på Frydenlund

Frydenlund borettslag får i disse dager en ansiktsløfting. Beboerne kan belage seg på mer støy i tiden framover.
Tirsdag, 6 november, 2018 - 14:37

I september begynte oppussing av balkonger og fasade ved Frydenlund borettslag, i bydel Alna, nordøst i Oslo.

Det er borettslaget selv, samt OBOS prosjekt, som har bestilt oppussingen. Oppussingen gjennomføres av Oslo Byggentreprenør AS. Arbeidet skal etter planen være ferdigstilt i desember 2019.

– Hovedoppgavene er å rehabilitere balkonger og terrasser. Yttervegger i tilknytning til balkonger og terrasser skal etterisoleres, og generelt rehabiliteres med nye overflater, sier Per-Martin Rystad ved Oslo Byggentreprenør AS.

Økt støynivå

I sitt skriv om oppussingen varsler Oslo Byggentreprenør AS at arbeidet kan medføre økt støy- og trafikknivå for områdets naboer, i tillegg til støvbelastning. De berørte naboene er boliger. Det skal etter planen ikke arbeides i helger, eller helligdager.

Oslo kommune regner støy som «en stressfaktor som kan påvirke atferd, trivsel, kommunikasjon, hvile og søvn.»

 – I samarbeid med styret i borettslaget prøver vi å informere så godt som det lar seg gjøre. Dette er kjempeviktig for å minimere belastningen folk føler, sier Rystad, som sier de forsøker å effektivisere arbeidet mest mulig.

Tidligere renovert

Frydenlund borettslag ble bygget i 1979–1980, og ligger nordøst i Oslo, på grensen til Lørenskog. Så nylig som i 2014 ble alle vinduer og balkongdører i hele borettslaget skiftet ut. Totalt består borettslaget av 346 enheter, fordelt i punkthus, terrasseblokker og småhus.

 

Emneord: