Kjole fra innspillingen av den kommende storfilmen, "Sonja".

En hyllest til Norges store skøytedronning

I anledning Henie Onstad Kunstsenters 50-årsdag, feirer Spiren med en utstilling for å hylle kunstløperen Sonja Henie.
Tirsdag, 27 november, 2018 - 14:17

Utstillingen holdes også i forbindelse med lanseringen av den nye storfilmen, “Sonja”, som handler om den glamorøse livsstilen til kunstløperen Sonja Henie. Filmen har premiere på norske kinoer 25.desember. 

– Gjennom denne utstillingen vil vi fortelle hvem Sonja var som person, vise frem kostymer fra filmen og personlige bilder fra hennes liv. Filmen om henne kommer nå til julen, og baserer seg på hennes liv da hun flyttet til Hollywood for å bli filmstjerne. Den historien er litt ukjent for folk, sier avdelingsleder på Spiren, Helena Bøhn. 


Bøhn håper mange går og ser filmen, “Sonja”. 

– Et stort ikon 

Bøhn snakker varmt om kunstløperen som bare ble 57 år gammel. 

– Hun var og er på mange måter et stort ikon fordi hun gjorde drømmene sine til virkelighet. Hun viste at man kan leve livet sitt og satse fra første til siste dag, forteller Bøhn entusiastisk.

Spiren, CC Vests nye paviljong 

Spiren er plassert utenfor hovedinngangen til CC Vest. Dørene åpnet 15.november, og ble med det Skandinavias første opplevelsesbaserte utstillingslokale. Helena forklarer at målet med paviljongen er å fylle den med mange spennende oppleveler som man vanligvis ikke forventer å finne på et kjøpesenter. 

– Spiren skal “spire” her på CC Vest i minst to år. Den skal fylles med unik mote, kunst, kultur, smak og innovasjon. Vi gleder oss til å vise gjester og kunder fremtidens butikk, avslutter Bøhn. 


Sonja Henie var kjent for å bruke kort skjørt under opptredene sine. 

 

Emneord: