Takknemlige: Mange gleder seg over initiativet til Ann Kristin Ruud. Foto: Emilie Marie Kjøle

Oppfordrer flere til å bidra

Fire dager i uken deler Ann Kristin Ruud mat til tiggere i Oslo sentrum.
Onsdag, 7 november, 2018 - 13:25

Etter jobb pleier Ann Kristin Ruud å gå bort til tiggere rundt omkring i Oslo for å høre om de ønsker mat.  Dette har hun holdt på med i snart fire år og det til glede for mange.

-Tidligere så gikk jeg omveier fordi jeg syns det var så vondt å se de på gaten, helt til jeg bestemte meg for å hjelpe til, sier Ruud.

Det hele begynte med at Ruud smurte noen matpakker, og deretter tok hun kontakt med flere matbutikker for å høre om de hadde noe mat til overs. De fleste butikkene Ruud kontaktet ønsket ikke å gi mat og i ett tilfellet fikk hun beskjed om at de valgte heller å kaste maten. Heldigvis, fant Ruud én matbutikk i nærheten av jobben som ville hjelpe til. Ruud forteller at nesten hver dag mottar hun enorme mengder mat. Her får hun blant annet brød og andre bakevarer som ellers hadde gått i søpla.

Ikke bare mat

I tillegg til å dele ut mat, så hender det at Ruud gir bort klær og sko. Og nå som det nærmer seg jul, har Ruud bestemt seg for å dele ut julegaver. I den forbindelse har hun startet en innsamling av gaver på jobben, der kollegaene hennes gledelig kjøper inn tannbørster, sokker og diverse som skal gis bort til de som trenger det så mest.

- Det skal så lite til for å hjelpe de som behøver det og det gir så mye tilbake for min egen del. Jeg føler meg heldig som får gå rundt i Oslo å møte disse menneskene, sier Ann Kristin Ruud.

 

Emneord: 
Tags: